Haberler

Mardin'de Geçen Yıl 6 Bin 889 Olaya Müdahale Edildi

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Bayram Kayık, 2014 yılı içerinde 6889 olaya müdahale ettiklerini söyledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Bayram Kayık, 2014 yılı içerinde 6889 olaya müdahale ettiklerini söyledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 2014 çalışma raporlarını açıkladı. Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanı Bayram Kayık, 2015 yılında Büyükşehir İtfaiye birimi olarak daha güçlü başlayacaklarını açıkladı. Daha önce hiçbir şekilde Mardin bölgesinde itfaiye personellerine eğitim verilmediğini belirten Kayık, 2015 yılı hedefleri arasında Artuklu istasyonunda bir itfaiye eğitim merkezi açmayı düşündüklerini ifade etti. Kayık, böylece kendi personellerinin yanı sıra kurumlardan gelen talepler üzerine açtıkları yerde eğitim vereceklerini vurguladı. Kayık, "Bildiğiniz gibi belediye de itfaiye araçlarının park edilebileceği bir park yoktu. Bu durumda araçlar kışın dondukları için çalışmadıkları gibi yazında tozdan dolayı devamlı arızalanıyorlardı. Bu anlamda Artuklu'da yeni bir binanın yapımına başladık. Aynı şekilde çok katlı binalarda yaşanacak yangınlara müdahale etmek için araçlar ve arama kurtarma aracı istedik" dedi.

2014 yılında halkın çağrılarına cevap vermeye çalıştıklarını belirten Kayık, 2014 yılı içerinde 6889 olaya müdahale ettiklerini söyledi. Kayık, itfaiye biriminin en önemli görevlerinden birinin de suyu olmayan köylüye su ulaştırmak olduğunu ifade ederek bunun yanı sıra bölgede sıkça yaşanan bin 203 anız yangına müdahale ettiklerini aktardı. Kayık, anız yangınlarına ilişkinde yurttaşlara çağrıda bulunarak anız yangınlarının yanlış olduğunu ve yangınların toprağın verimliğini azaltığına dikkat çekti.

Son olarak itfaiye birimine yapılan yanlış ihbarlara vurgu yapan Kayık, "Bildiğiniz gibi insan hayatı için bir dakika bile çok önemlidir. Bunun içinde yurttaşlar duyarlı olmalıdır. Kimi zaman telefonlar gelerek lüzumsuz yere meşgul edilmektedir. Ama bizler artık bunlara taviz vermeyecek kişileri tespit ederek gerekli şikayetlerde bulunacağız" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title