Haberler

Mardin'de Esnaf ve Sanatkarın Borç Faizleri

Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Doğan Gazan, esnaf ve sanatkarın borç faizlerinin tamamının silinmesini istedi.

Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Doğan Gazan, esnaf ve sanatkarın borç faizlerinin tamamının silinmesini istedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın vergi affını değerlendiren MESOB Başkanı Gazan, Bakan Ağbal'ın, devlete olan borçların yeniden yapılandırılacağını, çalışmanın tamamlandığını ve TBMM'ye iletildiğini açıkladığını anımsattı.

Bölgede 15 aydır esnafın zor günler geçirdiğini hatırlatan Gazan, Mardin merkez ve ilçeleri, özellikle Nusaybin ilçesindeki esnafların bitmiş durumda olduğunu ifade etti.

Ülkenin olağanüstü günler ve olaylar yaşadığını ve bu sürecin zamanla geçeceğini belirten Gazan, şöyle konuştu:

"Bunun temel nedeni esnaf ve sanatkarların içinde bulunduğu durum ve ödenemeyen borçlar oluşudur. Esnaf ve sanatkarımız çeklerini, kirasını ve özellikle SGK primlerini ödeyemediği için borçlanmıştır. Durum böyle olunca esnaf ve sanatkarlarımız borçlarını ödeyemediler, bankalarda ve kamu hacizleriyle ciddi sıkıntı ve sorunlar yaşamaya devam ediyorlar. Birçok esnaf ve sanatkarımızın durumu asgari ücretliden daha kötü durumdadır."

Esnaf ve sanatkarların borçlarından kurtulmak, devlete olan vergi, SGK gibi borçların faizlerinin tamamının silinmesi, ceza türlerinden kesilen cezaların affedilmesini ve ana borçların 18 taksit değil en az 5 veya 10 yıl gibi süreye kadar taksitlendirilmesi gerektiğini kaydeden Gazan, "Ayrıca kamu haczi konulan mükelleflerin borcuna aşan kısmındaki menkul, gayrimenkullerindeki hacizler otomatik olarak kaldırılmalıdır ki esnaf ve sanatkar bankalardan kredi kullanıp borçlarını ödeyebilsin. Bölge esnafı olarak zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde Meclise gelecek bu çalışmaya başta hükümet ve muhalefet partilerimizden ayrıca Mardin milletvekillerimizden destek bekliyoruz. Esnaf ve sanatkarın buna çok ihtiyacı var." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Naci Ağbal Nusaybin Mardin Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title