Haberler

Mardin'de Dördüzleri Olan İşsiz Baba: Bebeklerime Bakabileceğim İş İstiyorum

MARDİN'in Ömerli İlçesi'nde pazarlamacılık yapanh ancak şimdi işsiz olan 34 yaşındaki Ziver Altındağ, doğum yapan eşinin 3'ü kız, 1'i erkek dördüz dünyaya getirmesine hem sevindiğini, hem de onlara nasıl bakacağını kara kara düşündüğünü söyledi. Altındağ, "Devlet büyüklerime sesleniyorum, bebeklerime bakabileceğim bir iş versinler" dedi.

Mardin'in Ömerli İlçesi'nde Ziver Altındağ, 2 yıl önce Sibel Altındağ ile evlendi. Çok aramasına rağmen iş bulamayan Ziver Altındağ'ın hamile olan eşi, sancıları artınca  önceki gün Mardin Kadın Doğum Hastanesi'ne getirildi. Sibel Altındağ, burada erken doğum yaparak 3'ü kız, 1'i erkek dördüz bebek dünyaya getirdi. Erken dünyaya gelen dördüzler, hastanede küvözde kontrol altında tutuluyor.

Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Fuat Karakuş ve Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehtap Bingül dördüzlerin anne- babasını ziyaret ederek kutladı.

2 HAFTA KUVÖZDE KALACAKLAR

Yeni Doğan Bakım Uzmanı Dr. Turan Derme, Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Aziz Rodan Saruhan tarafından 10 Ağustos günü dördüz doğumun gerçekleştirilğini ve doğumun iyi geçtiğini söyledi. Prematüre doğan bebeklerin sağlık durumlarının iyiye gittiğini kaydeden Dr. Derme şunları söyledi:

"Bebeklerimiz  bin 300 ve bin 400 gram aralığında. Şu anda kuvözde takip ediliyorlar. Tıbbi bakımları devam ediyor. 2 hafta kadar burada yatmalarını bekliyoruz. Belli bir ağırlığa ulaşınca bebekleri sağlıklı bir şekilde taburcu edeceğiz. Sağlık durumları şu anda iyi. Prematüre olduğu için beklediğimiz bazı sorunlar oluyor. Bunların hepsinin düzeleceğini tahmin ediyoruz."

BABA İŞ İSTİYOR

Bebeklerin yanından bir an olsun ayrılmayan Baba Ziver Altındağ ise çok mutlu olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Allah herkese nasip etsin. İlk duyduğumuzda çok sevindik ama, bunun maddi zorlukları olduğu için ister istemez zorlanma durumumuz oldu. Buradan devlet büyüklerimize sesleniyorum. Evimiz de kira. Öncelikle çocuklarıma bakabileceğim cağım şekilde bir iş sağlamalarını istiyorum."

Anne Sibel Altundağ da, ilk hamileliğinin 3'üncü ayında dördüzlerden haberdar olduklarını, sağlıklı dünyaya gelmeleri nedeniyle mutlu olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Altındağ Mardin Ömerli Bebek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title