Haberler

Mardin'de Çiftçilerin Eylemi

Güncelleme:

Mardin'de tarımsal destekleme prim alacaklarına elektrik borçları nedeniyle bloke konulması çiftçileri eyleme sürükledi.

Mardin'de tarımsal destekleme prim alacaklarına elektrik borçları nedeniyle bloke konulması ve elektrik kesintilerini gerekçe gösteren çiftçiler, yürüyüş yaptı.

Mardin girişindeki Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin (DEDAŞ) önünde toplanan bir grup çiftçi, açıklama yaptı. Çiftçiler adına açıklamayı okuyan Akdoğan Mahallesi Muhtarı Mahmut Sarıdağ, hiç kimsenin evinden kalkıp DEDAŞ'ın önüne sorun çıkarmak için gelmediğini belirterek, sorun çıkarma meraklısı olmadıklarını söyledi.

Sarıdağ, yıllardır süren elektrik sıkıntısının bölge çiftçisini perişan ettiğini iddia ederek araç ve arıza ekipleri sayısının düşürülmesi ve gece vardiyalarının kaldırılması sebebiyle gece oluşan arızaların ertesi güne sarkmasının kendilerini zor durumda bıraktığını belirtti.

"Elektrik kesintilerinde çiftçinin en hassas dönemlerini yani ürünün suya en çok ihtiyaç duyduğu dönemleri gözetlediler. Kurumla hiçbir bağı olmayan insanlara çiftçi kayıt sistemi üzerinden kayıt dışı borç çıkardılar. Kanuni olmayan uygulamalardan dolayı çiftçi desteklerine bloke koydular" diyen Sarıdağ, bundan sonra oluşacak olumsuz sonuçlardan kendilerinin sorumlu olmadığını aktardı.

Davalarının bir hak davası olduğunu savunan Sarıdağ, "Çiftçilerimize, bölge halkımıza yapılan zulüm bir hak ihlalidir. Bunca haksızlığın kol gezdiği ortamda birileri Ömer olduğunu iddia ediyorsa önce adaletini göstersin. Bu memleketin onuruyla, çiftçinin onuruyla oynamayın" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardında güvenlik güçlerinin uyarısına rağmen grup, Valiliğe doğru yürümek istedi. Karayolları Parkı önünde durdurulan grup içerisinden 4 kişi Vali Yardımcısı Selim Palamut ile görüştü.

Vali Yardımcısı Palamut, çiftçilerin haklarını yasal yollardan araması gerektiğini belirterek, çiftçilerin talep ve sıkıntılarını gerekli yerlere iletildiğini, şirketin elektrik kesintisinin önüne geçmek için elinden geleni yapacağını bildirdiğini kaydetti.

Görüşmeden sonra grup olaysız dağıldı.

-Çiftçilerin eylemi

Kaynak: AA / Güncel

Dicle Elektrik Dağıtım Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title