Haberler

Mardin'de Camiler Doldu, Taştı

Güncelleme:

Mardin'de camiler peygamber efendimizin Mevlit Kandilini ihya etmek isteyen Müslümanlar ile dolup taştı.

Mardin'de camiler Peygamber Efendimizin Mevlid Kandilini ihya etmek isteyen Müslümanlar ile dolup taştı.

Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya teşriflerinin yıldönümü dolayısıyla Mardin İl Müftülüğü tarafından yatısı namazının ardından camilerde "Mevlid Kandili" programları düzenlendi. Mardin merkez Artuklu ilçesinde bulunan Fuat Yağcı Camisi'nde düzenlen organizasyona Müslümanlar büyük ilgi gösterdi. Kur'an tilaveti ile başlayan programda; Mevlidi Şerif okundu, ilahiler seslendirildi, salavatlar getirildi.

Gecede bir konuşma yapan Mardin İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal, "Peygamber Efendimiz, alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Efendimiz, insanı insan olduğu için yüceltmiştir. Son zamanlarda bölgemizde bir takım üzücü hadisler meydana gelmiştir. İnsanımızın bir birine zulüm etmesi, bir birine kötü muamelede bulunması hiçbir zaman İslam ahlakıyla bağdaşan bir durum değildir" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından eller dualar için açıldı ve yapılan dualara hep bir ağızdan "amin" denildi. Gecenin sonunda ise çeşitli ikramında bulunuldu. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title