Haberler

Mardin'de Jandarma Karakolu'na Bombalı Saldırı: 1 Asker Şehit

Güncelleme:

Mardin'de Üçyol Jandarma Karakolu'na bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit oldu. Valilik '11 yaralı var' derken, TSK yaralı sayısını 5 olarak açıkladı.

Mardin'in Derik ile Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçeleri arasında, İpekyolu üzerinde bulunan Üçyol Jandarma Karakolu'na, bugün saat 01.00 sıralarında, PKK'lı teröristler bomba yüklü araçla saldırdı.

PATLAMANIN ŞİDDETİ 30 KM UZAKLIKTAN HİSSEDİLDİ, 1 ASKER ŞEHİT OLDU

Yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Kızıltepe İlçesi'nden de hissedilen patlamada 1 asker şehit olurken, Mardin Valiliği, "Biri ağır 9 asker ve 2 sivil yaralandı" dedi. Genelkurmay ise yaralı sayısını 5 olarak duyurdu.

Patlamanın şiddetiyle karakola komşu olan Kovalı Köyü'ndeki bazı evlerde hasar oluştu. Saldırının ardından bölgeye, çok sayıda itfaiye, sağlık ve AFAD ekibi sevk edildi. Yaralı askerler, ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

BÖLGEDE GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI

Saldırının ardından güvenlik güçleri, bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. Operasyon nedeniyle Derik-Viranşehir karayolu da trafiğe kapatıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Derik ilçesinde terör örgütü mensuplarınca Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığına dün gece bombalı araçla düzenlenen saldırı sonucunda 1 askerin şehit olduğu, biri ağır 9 asker ile 2 sivilin yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, yaralıların süratle Kızıltepe Devlet Hastanesine intikal ettirildiği ve tedavilerinin halen sürdüğü aktarılarak, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet diler, değerli ailesine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar temenni ederiz." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, saldırının ardından Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığı binasına çekilen beyaz brandanın üzerine Türk bayrağı asıldığı görüldü. Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığı çevresine güvenlik şeridi çekilirken, yetkililerce binanın çevresinde inceleme yapıldı.

GENELKURMAY'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin-Derik İlçesi Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığı yakınında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucu, bir askerin şehit olduğunu, 4 askerin ve onların bir yakının da yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "04 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat 00.50'de, içerisinde lojmanların da bulunduğu Mardin-Derik İlçesi Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığı yakınında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucu, bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız ve onların bir yakını yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir" denildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımız ile yakınına acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Mardin Üçyol Derik Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title