Haberler

Mardin'de Barış Yemeği

Mardin'in Gökçe Mahallesi'nde yaşayan iki aile arasındaki husumet barış yemeğiyle sonlandırıldı.

Mardin'in Gökçe Mahallesi'nde yaşayan iki aile arasındaki husumet barış yemeğiyle sonlandırıldı.

Yıldırım ailesi fertleri arasında nisan ayından beri yaşanan husumet nedeniyle devreye giren Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ve Aruklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, aile bireylerini barıştırdı.

Aile bireylerinin barışları nedeniyle düzenlenen törende konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, dostluk ve kardeşliğin geliştirilmesiyle mutlu olunabileceğine vurgu yaptı.

Barış vesilesiyle bir araya gelmekten çok mutlu olduğunu dile getiren Türk, yüreklerde her zaman insan sevgisinin olması gerektiğini kaydetti.

Türk, "Bugün Ortadoğu'da yaşanan bir savaş var. IŞİD çetelerinin halklar üzerinde saldırısı var. Gençlerimiz yaşamını yitiriyor. Gencecik insanlar ölüyor. Bütün bunları gördüğümüzde beraber yaşamanın, birlikte kardeşleşerek yaşamanın ne kadar güzel olduğunu birlikte anlayacağız" dedi.

Aruklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak da ailelerin barışmasına çok sevindiklerini belirterek bu konuda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Emin Irmak, daha önce de ailelerin barışması için girişimlerde bulunurken çıkan olaylarda açılan ateş sonucu yaralanmıştı.

Barış yemeğine, DBP ve HDP Mardin il ve ilçe yöneticileri de katıldı. - Mardin

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Türk Mardin Gökçe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title