Haberler

Mardin'de AK Parti Genişletilmiş İl Ar-Ge Başkanları Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem: "IŞİD'in yaptığının bu bölgeden yapılandan ne farkı var? Kurban eti dağıtan çocuğu balkondan aşağı atıyorsun. Başını arabayla eziyorsun. Bu insanlık mı Müslümanlık mı? Bunun sahiplenebilir tasvip edilebilir bir tarafı var mı?"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "IŞİD'in yaptığının bu bölgeden yapılandan ne farkı var? Kurban eti dağıtan çocuğu balkondan aşağı atıyorsun. Başını arabayla eziyorsun. Bu insanlık mı bu Müslümanlık mı? Bunun sahiplenebilir tasvip edilebilir bir tarafı var mı?" dedi.

Erdem, Mardin'de bir otelde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Ar-Ge Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, geleceğe yönelik yol haritası çıkarmayı istediklerini söyledi.

AK Parti'nin en önemli özeliklerinden birinin istişare olduğunu belirten Erdem, genel başkanlarının talimatıyla da Ar-Ge birimi olarak ilk defa Ankara dışında bir araya geldiklerini ifade etti.

6-7 Ekim'de istenmeyen bazı olaylar ile karşı karşıya kalındığını aktaran Erdem, "Amacımız elbette Ar-Ge toplantısını yapmak, ancak bu toplantıyı burada yapmamızın asıl amacı yalnız değilsiniz, yanınızdayız demek için dertlerinizi ve sıkıntılarınızı dinlemek, paylaşmak için buradayız" dedi.

"Bugün Kobani'den gelenlere ev sahipliğini Türkiye yapıyor"

Birilerinin yıkarak hizmetleri engelleyerek siyaset yaptığını kaydeden Erdem, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şehirlerimize götürecek memleketlerimizde değişime katkı verecek birtakım projeler ile karşımıza maalesef çıkmıyorlar. Yapılanları karalama, kapatma ya da yakma, yıkma, iftiralar ile siyaset yapıyorlar. Ama 6-7 Ekim'de özellikle bu bölgede siyaset yapanlar suçüstü edilmişlerdir. Gizlenecek bir tarafı yok. Kürdü, Kürde kırdırır hale geldiler. Maalesef bu bölgede gerçekten insanlar kendilerine zarar vermekten başka bir şey yapmıyor. İşte Suriye, Irak. Suriye'de Suriyeli, Irak'ta Iraklıyı öldürüyor. Kürt Kürdü öldürüyor. Öyle acayip bir çatışmanın sıcak olayların içerisinde bulunuyoruz. Bunların üstesinden gelmek gibi bir görevimiz var."

Türkiye'nin bir yıldız gibi parlamaya devam ettiğini dile getiren Erdem, "Allah'a şükürler olsun iyi ki Türkiye var. Türkiye olmasaydı Kobani sakinleri nereye sığınırdı? Bugün Kobani'den gelenlere ev sahipliğini Türkiye yapıyor. Geçmişte de oldu" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin geliştiğini ve büyüdüğünü kaydeden Erdem, AK Parti iktidarı ile büyük değişimlerin yaşandığını ve yaşanmaya devam edeceğini anlattı.

Çatışmaların bölgede kimseye fayda vermediğini kaydeden Erdem, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu savaş bizim savaşımız değil. Bu savaş bizim huzurumuzu bozma savaşıdır. Biz bunlara müsaade etmeyeceğiz. Şimdi IŞİD'in yaptıklarını hangi Müslüman sahiplenebilir. Onların yaptığına bakınca insan insanlığından utanıyor. Müslümanlıktan utanıyor. En büyük zararı da Müslümanlara, İslam'a yapıyor. IŞİD'in yaptığının bu bölgeden yapılandan ne farkı var? Kurban eti dağıtan çocuğu balkondan aşağı atıyorsun. Başını arabayla eziyorsun. Bu insanlık mı bu Müslümanlık mı? Bunun sahiplenebilir tasvip edilebilir bir tarafı var mı?"

AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler ise bölgenin huzuru ve çözüm sürecinin devamının AK Parti iktidarının varlığına bağlı olduğunu dile getirerek, AK Parti'nin bölgelerdeki huzur, barış ve kardeşliğin sigortası olduğunu kaydetti.

Toplantı basına kapalı devam etti. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Ekrem Erdem Ak Parti Türkiye Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title