Haberler

Mardin'de Açığa Alınan O Öğretmen Beraat Etti

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde savcı Mehmet Selim Kiraz'ın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırıyla ilgili sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle önce açığa alınan daha sonra hakkında ceza davası açılan Hatice Dağlı, ilk duruşmada beraat etti.

Mardin'de lise öğretmeni Hatice Dağlı, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde meydana gelen ve savcı Kiraz'ın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırıyla ilgili sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle açığa alındıktan sonra hakkında açılan 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davadan beraat etti. Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya Eğitim-Sen ve İHD avukatları da destek verdi. Mahkeme sonrasında ailesi ve avukatları ile birlikte basın açıklaması yapan Hatice Dağlı, adaletin çok sevdiği Mardin'den gelmesinin kendisini gururlandırdığını söyledi. Dağlı, "Mardin'i çok sevdiğim için öğretmenliği burada bilinçli bir şekilde tercih ettim. Kız kardeşimi okutabilmek için geldim. Facebook'ta da o gün mevcut durumla ilgili ilahiyatçı arkadaşlarımın yapmış olduğu paylaşımlar terörist sanılan çocuklar katledilsin müstahaktır paylaşımları üzerine istem dışı bir tepki vermiştim. Bizim dinimiz bütün insanlara rahmet okumayı tembihler bütün dost düşman fark etmez her ölen için rahmet dilememiz gerekir. Bunu vurgulamak isterken aynı şekilde bunu sunuş içerisine terörist muamelesi yapan arkadaşlarım yine aynı şekilde bunlar yurtta kaldığım cemaatçi arkadaşlarım yine aynı şekilde bu yapmış olduğun tartışmayı Facebook üzerinden fotoğraflayarak Twitter'a yayınlıyorlar. Beni kastederek 'görevden uzaklaştırın' diye direk Nabi Avcı'ya ileterek bir anda sorgusuz sualsiz görevden çıkarılmıştım. 1 ay boyunca bu süreç beni aşırı derecede etkiledi. Kaldı ki annem İstanbul'dan geldi kardeşim annem hepsi kötü durumdaydı. Ama şu an verilen beraat kararı ile adaletin çok sevdiğim Mardin'den gelmesi beni tekrardan gururlandırdı. Nabi Avcı'dan da tek dileğim en çok sevdiğim öğrencilerime daha adayken bir an önce kavuşmam" dedi.

Hatice Dağlı'nın avukatı Erdal Kuzu ise davanın haksız yere açıldığını savundu. Kuzu, "Haksız yere açılmış bir davadan müvekkilemiz bir eğitimci yargılandı. Bu dava esasında fail yaratma üzerine kurulu bir davaydı ve siyasi iktidarın istediği şekilde açılmış bir davaydı. Yargılama yapan mahkeme heyetinin gerekçe günü beraat kararı vermesi sevindirici ama insanların acıları içerisinde ayrımcılığa gitmesi bunu bir siyasi malzeme olarak kullanması da son derece üzüntü vericidir. Beraat kararına seviniyoruz" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Selim Kiraz Çağlayan İstanbul Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title