Haberler

Mardin'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Bir düğün salonundaki programda, kaymakamlık bünyesinde faaliyet yürüten Engelsiz Yaşam Atölyesi'nde eğitim gören engelliler tarafından gösteriler sunuldu.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliğine görevlendirilen Vali Mustafa Yaman, AK Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı engelliler ile sohbet etti.

Yaman, buradaki konuşmasında, tüm engellilere ve Mardin'in 10 ilçesinden gelen misafirlere "merhaba" dediklerini belirterek, bundan sonra engelliler ile ilgili programların daha farklı ve güzel olacağına inandıklarını söyledi.

Yaman, "Artık yerel yönetimler de bu konuda destek verecektir. Engellilere yönelik çalışmalarda hükümetimizin çok önemli katkıları var, bu katkılar artırılarak devam edecek. Bu katkılara Mardin'de de kamu kurumlarımız belediyelerimiz de destek verecekler inşallah." dedi.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ise, "Maalesef yaşadığımız olağanüstü gelişmeler 15 Temmuz belası öncesinde haziran ve kasım seçimleri arasındaki o Türkiye'nin hakikaten çok zor zamanları ve o zor günleri engellilere yönelik politikalara sahip olmaktan bizi alıkoydu ama bugün Mardin için çok özel programlar yapmakla kendimizi mükellef sayıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Engelliler Günü Kızıltepe AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title