Haberler

Mardin Dargeçit'te Jandarmaya Saldırı

Güncelleme:

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde önceki gün yaşanan olaylarda ölen 2 kişinin taziyesinden dönen bir grup, İlçe Jandarma Komutanlığı'na el yapımı patlayıcı ile saldırması üzerine askerler uyarı ateşi açtı. Açılan ateşte 27 yaşındaki Abdülkerim Seyhan ölürken, 6 kişi yaralandı.

PATLAYICI VE TAŞLARLA SALDIRI

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde önceki gün IŞİD'i protesto eylemleri sırasında çıkan olaylarda 18 yaşındaki Sinan Toprak ile 29 yaşındaki Bilal Gezer, hayatını kaybetti. İlçede toprağa verilen 2 kişinin mezar ziyaretine gidip taziyesine katılan göstericiler dönüşte İlçe Jandarma Komutanlığı'nın önünden geçerken el yapımı patlayıcı ve taşlarla saldırdı.

6 KİŞİ YARALANDI, 1 KİŞİ ÖLDÜ

Saldırganları durdurmak için nöbetçi askerlerin uyarı ateşi açarken, çevredeki evlerden de askerlere ateş açıldı. Askerlerin de göstericileri durdurmak için açtığı ateşle 7 kişi yaralandı. Midyat İlçesi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Abdülkerim Seyhan, hayatını kaybetti. Aralarında Dargeçit Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Akan'ın da bulunduğu 6 kişinin tedavisi ise sürüyor. Yaralılar arasında durumu ağır olanların bulunduğu belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Dargeçit'te meydana gelen olayla ilgili Mardin Valiliği, yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, şöyle denildi: "İlimiz genelinde 3 günden beri sürmekte olan şiddet olayları sırasında ilimiz Dargeçit İlçesi'nde 09.10.2014 tarih ve saat 16.00 sularında İlçe Jandarma Komutanlığı'na yapılan silahlı saldırı esnasında nizamiyede görevli nöbetçi erler tarafından açılan ateşe önce uyarı atışı yapılmış akabinde çevredeki evlerden yapılan silahlı ateş üzerine verilen karşılık sonucunda 7 gösterici yaralanarak hastaneye kaldırılmış bunlardan birisi Midyat Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmiştir. Konu ile ilgili adli soruşturma başlatılmıştır."

ÖLÜ SAYISI 26'YA YÜKSELDİ

IŞİD'e tepki bahanesiyle ülke genelinde yaşanan olaylarda şimdiye kadar Diyarbakır'da 10, Mardin'de 6, Siirt'te 5, Batman, Muş, Van, Adana ve İstanbul'da da birer olmak üzere 26 kişi yaşamını yitirdi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Bilal Gezer Dargeçit Seyhan Mardin Güncel Haberler

500

Yorumlar (79)

GURBETCi:

O ASKERLERiN ELLERiNE SAGLIK KUDURACAKALR YOKSA DEVLET OLAMNIN GEREGi YAPILACAK VATANIMIZI YAKIP YIKANLAR AKLINI BASINA ALSIN BIR AN EVVEL SiZi SOKAGA DÖKENLER EVLERiNDE TV DE SiZLERi iZLiYORDUR ALCAKLAR

14
1
yanıtYanıtla
Halil:

ASKER, TAŞ ATANI DAHİ VURMASI GEREK, AKSİ TAKDİRDE DAHA VAHİM OLAYLAR OLUR. ASKER TÜRK MİLLETİNİN KORUYUCUSUDUR. ASKERE UZANAN KÖTÜ ELLER KIRILSIN.

14
0
yanıtYanıtla
mehmetçik:

Ne kadar kasinirsaniz bizde sizi istediginiz kadar kasiriz. Yola devam askerim polisim hiç acima hic uzulme !!!

14
0
yanıtYanıtla
Börtcine:

azgınlık başa beladır

11
1
yanıtYanıtla
GURBETCi:

YOLDAMI BULDIK iTLER BU VATANI SiZE PARCALATTIRALIM KUDUZ KÖPEKLER

8
1
yanıtYanıtla
Alayınızıs:

Ne bekliyordunuz sanki, az kaldı daha evinizde oturmazsanız misliyle göreceksiniz, kimse sizi daha fazla çekmez. . .

8
1
yanıtYanıtla
cemal elbeyli:

iyidinleyin asker devleti temsil eder. ben orada asker olsam daha fazlasini yapardim. babam veya evladim saldirsa onlarida yokederdim.

7
2
yanıtYanıtla
caner safak:

YETER LAN BENIM ASKERIME KURSUN SIKILIYOR SABRIMIZI TASIRMAYIN KARDES KANINI ELIMIZI BULATIRTMAYIN

8
1
yanıtYanıtla
Turk:

harika bi haber. eline saglik asker. insallah diger yaralilarda geberir.

7
1
yanıtYanıtla
UGUR:

ASKERE POLİSE VUR EMRİ VERİN ARTIK BU PKK SEMPATİZANI HAİNLERİ VURSUN DAHA NE BEKLİYOR BU DEVLET?

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 79 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title