Haberler

Mardin Cezaevi'nde Eylem Sona Erdi

Mardin Cezaevi'nde terör suçundan tutuklu ve hükümlülerin kaldığı koğuşlardaki mahkumların yatakları havalandırma bölümünde ateşe vermesinin ardından güvenlik güçleri yangını söndürürken, mahkumların eylemi de sona erdi.

Mardin Cezaevi'nde terör suçundan tutuklu ve hükümlülerin kaldığı koğuşlardaki mahkumların yatakları havalandırma bölümünde ateşe vermesinin ardından güvenlik güçleri yangını söndürürken, mahkumların eylemi de sona erdi.

Mardin Vali Vekili Müfit Gültekin, havalandırma bölümünde yatakların ateşe verilmesi ile çıkan yangının söndürüldüğünü ve her şeyin kontrol altında olduğunu söyledi. Gültekin, yaptığı yazılı açıklamada, "Mardin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda 14 Temmuz 2012 tarihinde saat 16.00'da C-1 koğuşunda, 15 Temmuz 2012 tarihinde saat 09.00'da C-10 koğuşunda yangın olayı meydana gelmiştir. Yangın sırasında her iki koğuşun kapısı hükümlü ve tutuklular tarafından kırılmıştır. Bu esnada Abdurrahim İpek isimli hükümlü ayağına bir metal parçası düşmesi sonucu yaralanmıştır. Hükümlü derhal Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Tedavisi sonucu aynı gün taburcu edilerek, ceza infaz kurumuna geri gönderilmiştir. Çıkan yangın ceza infaz kurumu personelinin müdahalesi ile yangın söndürme araçları kullanılarak söndürülmüştür. Bunun dışında ceza infaz kurumunda bulunan tutuklu ve hükümlülerin sağlığını tehlikeye düşürecek herhangi bir durum mevcut değildir. Ceza infaz kurumu yerleşkesinde yeterli miktarda tam donanımlı itfaiye araçları ve ambulanslar bekletilmektedir. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" dedi.

Bu arada cezaevinde yaşanan olaydan sonra AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, BDP Mardin Milletvekili Erol Dora ve DTK Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk cezaevini ziyaret etti. Sabah saatlerinde KCK'lıların bulunduğu iki koğuşta isyan çıkan Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ni ziyaret eden AK Parti Milletvekili Abdurrahim Akdağ, cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada cezaevindeki durumun kontrol altına alındığını söyledi. Akdağ, cezaevindeki 2 siyasi koğuşta yatakları yakmak suretiyle başlayan olaylara kontrollü bir şekilde müdahalenin yapıldığını belirtti. Akdağ, cezaevi önünde toplanan mahkum yakınlarının teskin edilmesi için başsavcılığa mahkumları aileleri ile birebir telefonla görüştürmelerini önerdiğini de söyledi. Başsavcılıktan aldığı bilgilere göre eylemin dün Diyarbakır'daki mitinge müsaade edilmemesi üzerine başladığını ifade eden Akdağ, "Eylemin kontrol altına alınması ve herhangi bir olumsuzluğun olmaması bizleri sevindirdi. Mahkumlar, siyasi bir tepki vermişler. Bütün mahkumlara ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çocukları cezaevlerinde olanlara da sabır diliyorum. Başsavcılıkla yaptığım görüşmede mahkum ailelerinin teskin edilmesi ve rahatlatılması için kendileri ile telefonla görüştürmelerini ilettim" dedi.

Akdağ, eylemde sadece bir mahkumun yaralandığını belirterek, cezaevinde kapıya vurması ile bir mahkumun ayağının incindiğini ve bu mahkumun da tedavisi yapıldıktan sonra tekrar cezaevine nakledildiği bilgisini verdi.

AHMET TÜRK AİLELERİ TESKİN ETTİ

Cezaevi önünde bekleyen mahkum ailelerini teskin etmeye çalışan Ahmet Türk ise, "Arkadaşlarımız çok iyiler. Arkadaşlarımızın temsilcileri ile de görüştük. Kendileri de çok iyi. Bu oradaki arkadaşlarımız talebi aileleri çok rahat olsunlar. Hepimiz iyiyiz. Evlerine rahat bir şekilde gidebilirler. Hiçbir şeyleri yok. Onlarla epey sohbet ettik. Sadece bir arkadaşımızın ayağı üzerine kapının radyatörü düşmüş. Onun da tedavisi yapıldıktan sonra geri geldi. Diğer 3 kişi de zaten ayakta tedavi edildi. Hastaneye gidilecek bir durum yok. Hepsinin de sizlere selamları var. Durumları çok iyi. Bundan emin olun bize güvenin" diye konuştu.

Bu eylemin bir tepki olsun diye bazı arkadaşlar tarafından başlatıldığı bilgisini aldıklarını anlatan Türk, "Bildiğiniz gibi sabah bazı arkadaşlarımızın ortaya koyduğu bir eylem vardı. Bu eylem sonucunda bugün cezaevine gittik. Bu arkadaşlarımız siyasi düşüncelerinden, fikirlerinden dolayı bugün zindanlardadırlar. Bunun bilincindeyiz. Siyasetten de bir hak talebimiz varsa bazen bedel de öderiz. Buna da hazırız, halkımız da hazırdır" ifadelerini kullandı.

İtfaiye ve ambulanslar cezaevi içinde bekletilirken, cezaevi önünde jandarma ve çevik kuvvet ekipleri de hazır bekletiliyor. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdurrahim Akdağ Ahmet Türk Ak Parti Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title