Haberler

Mardin Bienali Mor Efrem Manastırı'nda Başladı

Mardin Bienali Mor Efrem Manastırı'nda başladı MARDİN'de bu yıl Büyükşehir Beledilesi'nin desteği ile Mardin Sinema Derneği tarafından 3'üncüsü organize edilen Mardin Bienali atıl durumda bulunan Mor Efrem Manastırı'nda start aldı.

Mardin Bienali Mor Efrem Manastırı'nda başladı

MARDİN'de bu yıl Büyükşehir Beledilesi'nin desteği ile Mardin Sinema Derneği tarafından 3'üncüsü organize edilen Mardin Bienali atıl durumda bulunan Mor Efrem Manastırı'nda start aldı.

Mor Efrem Manastarı'nda start alan Mardin Binaneli'nde, mitolojililer teması ile 20'si yabancı 63 sanatçı tarafından kilise, tarihi konak, müze ve tarihi çarşılarda performanslar sergilenecek. Bienalin açılışında konuşan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Mardin'in sanatsal etkinliklerin merkezi hale gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mardin'in farklı kültürleri medeniyetleri bir arada barındıran bir şehir olduğunu söyleyen Vali Koçak, Bienal'in bir yıla yayılması gerektiğini belirtti. Koçak, "Medeniyetin ve sanatın evrensel değerler olduğunu düşünüyorum. Ne şehirlere ait olarak kalmalıdır ne de ülkelere ait olarak kalmalıdır. Bütün insanlığa ait değerler olmalıdır. Dolayısıyla bu bienal dolayısıyla ortak değerlerimizi bütün dünyayla paylaşıyor olmak bizim için ayrıca gurur vericidir" dedi.

Mardin Bienalin Direktörü Döne Otyam, 6 yıl önce başlayan bienalin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini belirterek, 3'üncü bienalin konusunun mitoloji olarak belirlendiğine söyledi. Otyam, "Bir ay sürecek bianele 20'si yabancı olmak üzere 63 sanatçı geldi. Mardin'de mekanlara uygun iş ürettiler. Mor Efrem Manastırı ve Alman Karargahı olmak üzere iki ana mekanımız var. Mardin Müzesi, Kırklar Kilisesi, Keldani Kilisesi, ve 2-3 esnaf var. Onların müzesini seçtik, hiçbir değişiklik yapmadan. Burada 17 sanatçı Alman Karargahı'nda 20 küsur sanatçı olacak. Video artlar var, enstalasyonlar ve performanslar var. İşte 3. Mardin Bienali, büyüsü bozulmuş nadireler kabinesini yeniden şiirselleştirmeyi öneriyor. Sanatçıları onların hafızasını keşfetmeye, mitolojisini yazmaya çağırıyor. Dolayısıyla bienal mekanları deyim yerindeyse organik bir biçimde, bir anlamda hayatların şiirselleştiği ve bir takım tümel ve tikel mitoljilerin kurulduğu bir anlamı işaret ediyor" dedi.

Manastırda enstalasyon gösterisini sunan Sanatçı Dilara Akay da bienal dolayısıyla Mardin'e ilk defa geldiğini söyledi. Kentten çok etkilendiğini kaydeden Akay, "Doğal olarak sergilenecek işlerin hepsi Mardin ve bienalin temasını oluşturan mitolojilerle ilgili. Ayrıca bienalin bir Mardin şöleni gibi, işbirliğinin temel alındığı bir zeminde yaşanması düşünüldü. Mardin Bienali'nde bu kenti yaşayarak, onun eşsiz hayal dünyasıyla kaynaşma şansını bulduk. Burayı çok beğendim ve derin bir kültürle ve sevecen insanlarla tanıştım. Performans sergilemekten mutluyum" dedi.

Mor Efrem Manastırı, Alman Karargahı, Keldani Kilisesi, Mardin Müzesi, Videoist, Açık Hava Sineması (Cun Cinema), Mardin Çarşısı gibi mekanlarda gerçekleşecek bienal 15 Haziran 2015'e kadar devam edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mardin Müzesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title