Haberler

Görevden Alınan Ahmet Türk: Sindirmeye, Çürütmeye Yönelik Siyasi Bir Karardır

Güncelleme:

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan Ahmet Türk, "Sindirmeye, çürütmeye yönelik siyasi bir karardır. Fazla bir yorum yapmaya gerek yok." dedi.

İçişleri Bakanlığınca Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan Ahmet Türk, görevden alınması ve yerine kayyum atanması kararıyla ilgili olarak, "Sindirmeye, çürütmeye yönelik siyasi bir karardır. Herkesçe bilinen malum şeylerdir. Fazla bir yorum yapmaya gerek yoktur." dedi.

ŞIRNAK ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ

Ahmet Türk, dün hazırlanan program kapsamında bu sabah DBP Eş Başkanı Kamuran Yüksek, DTK Eş Başkanı Leyla Güven ve HDP Milletvekilleri ile birlikte sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Şırnak'a yapacağı ziyareti de, görevden alınma kararı üzerine iptal etti.

KAYYUM VALİ, BELEDİYE ÇALIŞANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Mardin Valisi Mustafa Yaman, belediye binasına gelerek görevine başladı. Geniş güvenlik önlemleri altında zırhlı sivil plakalı araçla Büyükşehir Belediyesi'ne gelen Vali Yaman, basın mensuplarının alınmadığı belediye binasında çalışanlar ile biraraya geldi. Vali Yaman'ın, belediye çalışanlarından Mardin'e hak ettiği hizmeti daha iyi bir şekilde yapmaları için çalışma yapmaları istediği belirtildi.


Belediye binasında yaklaşık bir saatlik inceleme yapmasının ardından Vali Yaman, yine geniş güvenlik önlemleri altından belediyeden ayrıldı.

BELEDİYE ÖNÜNDE BEKLEYEN ÇALIŞANLARI ZİYARET ETTİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türkk, görevden alındıktan sonra HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ve Eş Başkan Februruniye Akyol ile birlikte belediye binası önünde bekleyen çalışanları ziyaret etti. Ahmet Türk, daha sonra yaptığı konuşmada, zulüm politikası uygulandığını ileri sürdü.

"AMACIMIZ GERÇEKTEN DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE"

Türk şunları söyledi:

"Zulüm politikası ile karşı karşıya geldik. Bu halk demokrasi için sindirilmedi, asla sindirilmeyecek. Bu yöntemin halklar arasında da büyük felaketlere yol açacağını da biliyoruz. Biz burada halklarımızın Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla geleceğimiz için demokrasi mücadelesi ediyoruz. Bizim amacımız gerçekten demokratik bir Türkiye. Herkesin eşit, özgür olduğu bir Türkiye'dir. Bugün, 'ben muhalifim' diyen herkese bir yönelim var. İşte Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelmeler, aydınlara yönelmeler var. Türkiye'de tek sesli bir Türkiye yaratma çabası var. Bunun sonucunda bizi felakete götürecek bir sonuç var. Bundan kimse başarılı olamaz. Ben Mardin'de bugün işçimizle, çalışan arkadaşımızla bu hukuksuzluğa rağmen bugün burada tepkisini gösteren ve halkın iradesiyle seçilmiş belediyesini destekleyen bir durumun ortaya çıkmasından dolayı çok mutluyum. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Asla ve asla yılmayacağız. Herkese başarılar diliyorum ve sizleri de kutluyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Türk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title