Haberler

Mardin Başkan Türk Müfettişlere 'Bize İftira Atmayın' Dedim

Mardin Başkan Türk Müfettişlere 'bize iftira atmayın' dedimBaşkan Türk: Müfettişlere 'bize iftira atmayın' dedimMardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Belediye'de denetleme yapan Müfettişlerle arasında geçen diyalogu anlatırken, "Geçen gün müfettişlere açıkça söyledim, biz şeffaf belediyecilik yaptık bütün hesaplarımız ortada ancak sizden bir tek şey istiyoruz bize iftira atmayın.

Mardin Başkan Türk Müfettişlere 'bize iftira atmayın' dedim

Başkan Türk: Müfettişlere 'bize iftira atmayın' dedim

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Belediye'de denetleme yapan Müfettişlerle arasında geçen diyalogu anlatırken, "Geçen gün müfettişlere açıkça söyledim, biz şeffaf belediyecilik yaptık bütün hesaplarımız ortada ancak sizden bir tek şey istiyoruz bize iftira atmayın. AKP çevrelerinde açıklamalar yapılıyor. Sözde işçilere 3 bin lira veriyoruz. Bunun 2 bin 500 lirasını kesiyormuşuz. Bu kadar açık yalanı ispatlamaya kendilerini davet ediyoruz" dedi.

Merkez Artuklu ilçesinde Gıda Bankasının açılış törenine katılan Mardin Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Türk, burada yaptığı konuşmada, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı personellerine teşekkür ederek, "Bir çok yerinde uzun süre devam eden çatışmalı bir süreç ve yıkımların yaşandığı bölgelerden birindeyiz. Gün geçtikçe insanlarımızın mağdur olduğunu görüyoruz. Evi barkı yıkılmış, çadırlara mahkum olmuş ve yoksulluklar içinde yaşamını yitirenleri görüyoruz. İnsanlarımızın mağduriyetini biliyoruz bu desteğimizin yetersiz olduğunu da biliyoruz. Ama, belediyemizin bütün imkanlarını seferber etmeye çalışılıyoruz. Gıda Bankasının halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Mardin Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Türk, DBP'li belediyelere yönelik kayyum atanmasına ilişkin de açıklamada bulunarak, şöyle konuştu:

"Bugün devlet bizi sindirmeye, çökertmeye, siyasal çalışmalarımızı tamamen ortadan kaldırmaya ve bizi halktan koparmaya yönelik bir çalışmanın içinde olduğunu görüyoruz. Bir buçuk yıldan beri her gün müfettişler göndererek, kayyım çalışmalarını yaparak, kayyımla tehdit ederek, halkın iradesini ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Geçen gün müfettişlere 'biz şeffaf belediyecilik yaptık, bütün hesaplarımız ortada ancak, sizden bir tek şey istiyoruz bize iftira atmayın' dedim. Algı oluşturarak belediyelerimizi farklı bir şekilde göstermeye çalışıyorlar. Zaman zaman siyasilerden AKP çevrelerinde açıklamalar yapılıyor. Sözde işçilere 3 bin lira veriyoruz. Bunun 2 bin 500 lirasını kesiyormuşuz. Bu kadar açık yalanı ispatlamaya kendilerini davet ediyoruz. Bütün maaş bordolarımız açıktır. İşçilerimizin aldığı maaşlar açıktır. Bu gibi dedikodularla bizleri yıpratmaya yönelik politikalar halkımız tarafından asla ve asla kabul edilmeyecektir ve asla bu yalanlar inandırıcı olmayacaktır."

Gıda Bankası'ndan Sivil Toplum Örgütleri tarafından tespit edilecek ailelerin faydalanacağı, ihtiyaç sahiplerine aylık limiti 150 lira olan kart dağıtılacağı belirtildi. Şu anda ihtiyaç sahibi 400 kişiyi tespit eden Sosyal Hizmetler Dairesinin bu rakamı yıl sonunu kadar 3 bine çıkarmaya hedeflediği öğrenildi.

Görüntü Sıralaması

----------------------------

-Açılıştan görüntü

-Açılış konuşmaları

-Kurdele kesimi

-Gıda Bankasından görüntü

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN,(DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Türk Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title