Haberler

Mardin Bağımsız Milletvekili Türk: "Anayasa Mahkemesi Beni Partimden Kopardı"

Mardin'in Midyat ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen mitingde konuşan Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, "Anayasa Mahkemesi beni partimden kopardı" dedi.

Mardin'in Midyat ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen mitingde konuşan Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, "Anayasa Mahkemesi beni partimden kopardı" dedi.

BDP Midyat İlçe Teşkilatı tarafından parti binasının bulunduğu Akçakaya Mahallesi'ndeki alanda yapılan mitinge Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Belediye Başkan adayı Hafize Aymelek, Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz, Midyat İlçe Başkanı Feyzi Belke, geçtiğimiz hafta tahliye edilen BDP Milletvekili Gülseren Yıldırım ve Erol Dora katıldı. Süryani asıllı Milletvekilli Erol Dora'nın halkı dört dilde selamlamasının ardından konuşan Ahmet Türk, 1995 yılında Midyat'a geldiğinde halka merhaba bile diyemediklerini söyledi. Böyle bir kalabalıkla karşılandığı için mutlu olduğunu belirten Türk, "Dün arkadaşlarımız İmralı'ya gidip Abdullah Öcalan'la bir görüşme yapmışlardı. Sırrı Süreyya Önder arkadaşımız telefonla beni aradı. Öcalan'ın Mardin'den çok şey beklediğini ifade ettiler" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin parti üyesi olamaz kararından dolayı Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağımsız olarak gireceğini belirten Türk, "Biz burada demokrasi mücadelesi veriyoruz. Parlamentoya gittiğimiz zaman halkımızın sesi olmaya çalışıyoruz. Belediye başkanlığına gittiğimizde halkımıza hizmet etmeyi esas alıyoruz" diye konuştu.

"Bu günde bu mücadelenin, partimin bir ferdiyim ama Anayasa Mahkemesi benim hakkımda partiye üye olmama kararı verdi. Yani beni partimden kopardı" diyen Türk, "Ama bugün arkadaşlarımız beni Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağımsız aday olarak gösterdiler. Zorunlu olarak bağımsız adayım" dedi.

Ahmet Türk'ün ardından Kürtçe konuşma yapan Gülseren Yıldırım ise, hapisten çıktığını ifade ederek, fakat Hatip Dicle'nin ve binlerce siyasi tutuklunun içeride olmasından dolayı kalplerinin yarısının zindanda kaldığını kaydetti.

BDP'li heyet, daha sonra Mardin'e gitti. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Anayasa Mahkemesi Ahmet Türk Midyat Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title