Haberler

Bu Bir İlk! Mardin'de 25 PKK'lı Teröristin Teslim Olma Görüntüleri Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Operasyonların devam ettiği Nusaybin'de 25 PKK'lının teslim olma görüntüleri yayınlandı. Nusaybin'de ilk kez bu kadar toplu bir teslim olmanın gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristler tarafından kazılan bomba tuzaklı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve ilçedeki PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi kapsamında başlatılan operasyon devam ederken, dün Fırat Mahallesi'nde kıstırılınca teslim olan 6'sı kadın 25 PKK'lının sorgusu devam ediyor. 25 PKK'lının teröristin teslim olması sırasında çekilen görüntüleri paylaşıldı. Önce bir kadın PKK'lının yapılan "Teslim ol" çağrıları üzerine teslim olduğunu ve kendilerine güvence verilmesi durumunda arkadaşlarının da teslim olacağını söylediği öğrenildi. Nusaybin'de ilk kez bu kadar toplu bir teslim olmanın gerçekleştirildiği belirtiliyor.


OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Nusaybin ilçesinde kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için polis ve askerin müşterek 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra başlattığı operasyon sürüyor. Operasyon kapsamında şiddetli çatışmalar yaşanırken, dün Fırat Mahallesi'nde kıstırılan 6'sı kadın 25 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu.

25 PKK'LI TOPLU OLARAK TESLİM OLDU

PKK'lıların toplu halde teslim olmaları ile ilgili şimdiye kadar resmi olarak detaylı açıklama yapılmazken, güvenlik kaynakları, önce bir kadın PKK'lının yapılan "Teslim ol" çağrıları üzerine teslim olduğunu ve kendilerine güvence verilmesi durumunda arkadaşlarının da teslim olacağını söylediği öğrenildi.


BEYAZ BAYRAKLA GELDİLER

Megafonla uyarıda bulunan güvenlik güçleri, "Size ateş açılmayacaktır. Bizlere güvenin. Adalet, hayat, yaşam ve aileleriniz sizi bekliyor." şeklinde anonsu üzerine ilk etapta 2'si kadın 3 terörist teslim oldu.

6'SI KADIN 19'U ERKEK

Güvenlik güçlerinin kadın teröriste teslim olacak diğer teröristlerin can güvenliğinin devlet güvencesi altında olduğunu bildirmesinin ardından diğer teröristlerin yanına giden kadın terörist, beraberindeki 21 terörist ile birlikte teslim oldu. İlçede gün içerisinde teslim olan teröristlerden 6'sının kadın, 19'unun ise erkek olduğu bildirildi.


BU BİR İLK

Nusaybin'de ilk kez bu kadar toplu bir teslim olma gerçekleşirken, teröristler üst aramasından geçirildikten sonra ilçedeki kapalı spor salonuna götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen PKK'lılar, sorgulanmak üzere Emniyet müdürlüğüne götürüldü. Nusaybin'de ilk kez bu kadar toplu bir teslim olma gerçekleşirken, terörister üst aramasından geçirildikten sonra ilçedeki kapalı spor salonuna götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen PKK'lılar, sorgulanmak üzere Emniyet müdürlüğüne götürüldü. PKK'lı teröristlerin sorgularının gözaltı süresi olan 4 gün boyuncu sürmesi bekleniyor.

İşte o görüntüler;






Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nusaybin 14 Mart Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (88)

ÖZGÜR ALİBEYOĞLU:

BENCE HEPSİ ÖLMEYİ HAK EDİYOR ŞERİAT OLSAYDI HEPSİ ASILACAKTI. İDAM CEZASI GERİ GELSİN

20
26
yanıtYanıtla
sdgsg:

ya bence vur öldür direk

yanıt5
yanıt2
SOMA:

Cizrede masum sivilleri yakanlar unutulmaz. Akıllarınca iyi polis rolleri.

16
27
yanıtYanıtla
BATMAN 72:

HADE ORDAN TIRREK. MEHMET TUNC SİVİLMİYDİ . . PKK NIN CIZRE SORUMLUSUYDU. . SİVİLMİŞ. . .

yanıt20
yanıt0
beşiktaşlı:

sakın bunlara inanmayın. bunların hiçbiri mahsun değil. bunlar hepsi vatan haini. Allah için vurun hepsini. . . .

32
1
yanıtYanıtla
stefan cizresidis:

Zaza , , , , YASASIN TURKIYE DEVLETI

20
8
yanıtYanıtla
zappa:

catismalar yuzunden arada kalmis saklanmis ve cikamayan insanlari yuvarlak hesap 25 terörist diye Haber Yap bunlarin neresi terörist ? silahlari roket atarlari nerde ?

12
16
yanıtYanıtla
BEKLENEN SON.:

EN ÇOK GÜLDÜĞÜM DE, BU KEKOLAR HALÂ BU HABERE BİLE '''' YALAN HABER'''' DEMEK MECBURİYETİNDE HİSSEDİYORLAR YA KENDLERİNİ, KEYFİMDEN DÖRT KÖŞE OLUYORUM. . . İŞTE SİZİN GİBİ BETON KAFALILARI BEKLEYEN SON BUDUR. . . YA TESLİM OLACAKSINIZ, YA DA GEBERİP LEŞ OLACAKSINIZ. . .

17
10
yanıtYanıtla
HAMZA:

BU DEVLET ADAM OLMAZ TERÖR ÇOK UZUN YILLAR DEVAM EDER NE TESLİM ALIYORSUN BAS KURŞUNU İHANETİN BEDELİ TESLİM ALMAK DEĞİL ÖLDÜRMEK

21
4
yanıtYanıtla
AKEPE BİTİRDİN MEMLEKETİ:

SANIRIM GÖRÜNTÜLER SÜRÜYEYE AİT. NE BU BÖYLE YA. HANİ PKK NIN BİELİ KIRILMIŞTI. BU YALANA ARTIK AKKOYUNLARIN BİLE İNANDIĞINI SANMIYORUM .

7
18
yanıtYanıtla
Tüm 88 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title