Haberler

Mardim Projesi Bölge Toplantısı

Japonya Deniz-Yer Bilimleri ve Teknoloji Ajansı ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle hazırlanan MARDİM Projesi'nin bölge toplantısı Çanakkale'de gerçekleştirildi.

Çanakkale Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü ev sahipliğinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Troia Kültür Merkezi'nde gerçekleşen "Marmara Bölgesinde Deprem ve Tsunami Zararlarının Azaltılması ve Türkiye'de Afet Eğitimi Projesi" Çanakkale bölge seminerine, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Levent Yılmaz, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı AFADEM Müdürü Ahmet Demirtaş ve program yetkilisi Fettah Olcar, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

MARDİM projesi hakkında sunumun yapıldığı seminerde, Türkiye i·çin bütünleşik deprem simülasyon sistemi geliştirilmesi ve Marmara Bölgesi'nde makro bölgeleme çalışmaları anlatıldı.

Toplantı, soru cevap bölümüyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Marmara Japonya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title