Haberler

Manyas'ta İçme Suyunun Kirli Olduğu İddiası

Manyas'ın Koçoğlu Mahallesi sakinleri içme sularının kirli olduğunu iddia ederek, CHP Milletvekili Namık Havutça'ya gösterdi.

Manyas'ın Koçoğlu Mahallesi sakinleri içme sularının kirli olduğunu iddia ederek, CHP Milletvekili Namık Havutça'ya gösterdi.

Suyu inceleyen Havutça, sudan alınan numunenin gerekli analizler yapıldıktan sonra konuyu Sağlık Bakanlığı'na ileteceğini söyledi. Suyu ilk gördüğünde şaşkınlığa uğradığını dile getiren Havutça, "Suyu uzaktan gördüğümde meyve suyu zannettim fakat köy halkının kullanma suyu olduğunu öğrendiğimde şok oldum. Suyu İl Sağlık Müdürlüğü ve Hıfsısıhha Enstitüsünde analiz ettirip sonucuna bakacağız" dedi.

Mahalle Muhtarı Nuri Eroğlu ise "Köyümüzün kullanma suyu geçen yılda böyleydi. Ben o zaman azaydım. Dönemin muhtarına söylediğimde; 'Ben o suyu incelettim, bir şey yokmuş' dedi. Şimdi ben muhtar seçildim suyu bu hali ile kullandırmak istemedim. Bu su 140 metrelik bir artezyen kuyusundan çıkıyor. Vatandaşa bir şey olursa ben bunun sorumluluğunu nasıl üzerime alayım. Bu nedenle suyu vanasından kapattım" ifadelerini kullandı. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Sağlık Bakanlığı Namık Havutça Manyas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title