Haberler

Manyas Kuş Cenneti Şenlendi

Avrupa Konseyi tarafından A Sınıf Diploması verilen Manyas Kuş Cenneti, her yıl 250 türden 3 milyon kuşa ev sahipliği yapıyor.

Avrupa Konseyi tarafından A Sınıf Diploması verilen Manyas Kuş Cenneti, her yıl 250 türden 3 milyon kuşa ev sahipliği yapıyor. Kuş cennetine gelen pelikanların ve karabatakların yavruları dünyaya geldi. Yetkililer üniversite öğrencilerinin de ilgi odağı olan kuş cennetinin önümüzdeki günlerde yeni yavrularla daha da hareketleneceğini söyledi.

Göçmen kuşların Türkiye'deki en önemli konaklama yerlerinden biri olan Manyas Kuş Cenneti hareketlendi. Yaklaşık 24 bin hektar alana sahip Manyas Kuş Cennet'nde, 40 yapay yuvada ve su üzerindeki sazlara yuva yapan tepeli pelikanlardan 100'e yakın yavru dünyaya geldi. Görevliler, önünüzdeki haftalarda Kuş Cenneti'nin misafirleri olan pelikan, küçük beyaz balıkçıl, gri balıkçıl, erguvani balıkçı, gece balıkçısı, arı kuşu, yeşilbaş ördek, sazbülbülü, söğüt bülbülü, sakar mekeler, su tavukları ve çeltikçi kuşlarının da yavrulayacağını belirtti.

Yağışlar nedeniyle su seviyesinin yükseldiği Manyas Kuş Cenneti'ne özellikle hafta sonu gelen hayvan severler göçmen kuşları çevreden ve çıktıkları kuleden izleyebiliyorlar. 22 öğrencisi ile Manyas Kuş Cenneti'ne gelip incelemelerde bulunan Balıkesir Üniversitesi Necati Bey Eğitim Fakültesi Biyoloji Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Dirmenci, dünyanın sayılı sulak alanlarından biri olan Manyas Kuş Cenneti'nin çok iyi korunup, kollanması gerektiğini söyledi. Buranın kendileri içinde çok iyi eğitim merkezi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Dirmenci, "Ülkemiz önemli kuş yollarından biri konumunda. Manyas Kuş Cenneti de bu duraklardan biri. Burası bizim içinde çok önemli. Bu nedenle de öğrencilerimizle buradayız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Manyas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title