Haberler

Manyas Kuş Cenneti'ne Ziyaretçi Akını

Avrupa Konseyi tarafından sulak alanların en iyi korunduğu alanlara verilen "A Sınıfı Diploma" ile ödüllendirilen Manyas Kuş Cenneti, yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.

Avrupa Konseyi tarafından sulak alanların en iyi korunduğu alanlara verilen "A Sınıfı Diploma" ile ödüllendirilen Manyas Kuş Cenneti, yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.

AA muhabirinin Manyas Kuş Cenneti Milli Parkı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, bölge kuş popülasyonu açısından en zengin dönemini yaşıyor.

Avrupa Konseyi tarafından, sulak alanların en iyi korunduğu alanlara verilen "A Sınıfı Diploma" ödüllü Kuş Cenneti'nde halen 38 dolayında yapay yuva ve söğüt ağaçlarının yer aldığı alanlar ve sazlarda yuva yapan binlerce kuş bulunuyor.

Manyas Kuş Cenneti'nde kış sezonunun yağışlı geçmesi kuş popülasyonunu artırdı. 250 çeşit, 3 milyona yakın kuşun gelerek, büyük bölümünün kuluçkaya yattığı kuş cennetinde pelikan, çeltikçi, tepeli ve ak pelikan, elmabaş petka, tepeli dalgıç, küçük beyaz balıkçıl, gri balıkçıl, erguvani balıkçı, gece balıkçısı, arı kuşu, yeşilbaş ördek, saz bülbülü, söğüt bülbülü, sakar meke, su tavukları ve çeltikçi gibi göçmen kuşlar barınıyor.

Geçen yıl 26 değişik ülkeden 32 bin kişinin ziyaret ettiği Manyas Kuş Cenneti'ne ilgi, havaların ısınmaya başlamasıyla artmaya başladı.

Bölgeye büyük ilgi gösteren yerli ve yabancı ziyaretçiler, müzede bulunan kapalı devre izleme sistemi ile kuş cennetindeki doğal yaşamı canlı olarak izleyebiliyor. Ayrıca bölgedeki kuleden kuşları izleyip müzeyi gezen ziyaretçiler, milli park görevlilerinden de bilgi alıyor.

Milli parkın kuş popülasyonu açısından en zengin dönemi nisan ve mayıs ayları olarak biliniyor.

Kaynak: AA / Yerel

Manyas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title