Haberler

Manuel Terapi İçin Diyarbakır'a Geldi

Hollanda’dan bisiklete binerek Türkiye turuna çıkan turist, bel ağrısı şikayetleri sonucu geldiği Diyarbakır’da gördüğü manuel terapi tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

Hollanda’dan yaklaşık 3 hafta önce yola çıkan Jan Willem Slingenberg ile eşi Gudrun Reijnierse Türkiye’deki tarihi şehirleri bisikletle gezmeye karar verdi. İstanbul’da bel ağrısı tutan Slingenberg, doktora gitti. Doktorlar, yaptıkları muayenenin ardından Slingenberg’in ameliyat olması gerektiğini söyledi. Ameliyat olmak istemeyen Slingenberg, internette yaptığı araştırma sonucu manuel terapi yöntemi ile tedavi olmaya karar verdi. Türkiye’deki en iyi manuel terapisti araştıran Slingenberg, Bitlis Eren Üniversitesi öğretim görevlisi ve manuel terapist Muhsin Duran ile irtibata geçti. Bu kapsamda Diyarbakır’a gelen Slingenberg, iki seansın ardından bel ağrısından kurtuldu.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Bitlis Eren Üniversitesi öğretim görevlisi ve manuel terapist Muhsin duran, manuel terapinin el yordamıyla yapılan manevralar olduğunu söyledi. Duran, “Manuel terapinin yaklaşık 5 bin yıllık bir geçmişi vardır. Yurt dışında çokça kullanılan bir yöntemdir ve okulları bulunmaktadır. Bunu Türkiye’de yaygınlaştırılması isteğindeyiz. Gerek yurt dışından gerek yurt içinden bürokrat veya ünlüler bizlere başvuruyor. Bugün yine Hollanda’dan gelen bir çift manuel terapi yöntemi ile tedavi olmak için bize başvurdu. Misafirlerimiz manuel terapiden memnun kaldı” dedi.

'BUGÜNKÜ TERAPİDEN SONRA KENDİMİ ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM'

Manuel terapi için Diyarbakır’a gelen Jan Willem Slingenberg adlı Hollandalı turist, Hollanda’dan bisiklet turuyla Türkiye’yi gezmek istediklerini söyledi. Slingenberg, “2-3 hafta önce Türkiye’deyken bel ağrısı şikayetlerim başladı. Koksiks kemiğimde bir eğilme oldu. Önce bir doktora gittik ve tedavinin ardından ameliyat olmam gerektiğini bize bildirdi. Ben Hollanda’da manuel terapiyi takip ediyordum. İnternetten araştırma yaptım ve Diyarbakır’da bu işle uğraşan birinin olduğunu görerek iletişime geçtik. Bunun için Muhsin Duran’la konuştuk ve Diyarbakır’a geldik. İlk terapimi dün gördüm. Dünden bugüne kendimi çok iyi hissediyordum. Bugünkü terapiden sonra kendimi çok daha iyi hissediyorum” diye konuştu.

Manuel terapi yöntemi ile tedavi olan turist, Batman ve Mardin’deki tarihi yerleri dolaştıktan sonra ülkesine dönecek.

AYDIN YORAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eren Üniversitesi Diyarbakır Hollanda Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title