Haberler

Mantardan Zehirlenen Çocuk Yaşam Savaşını Kazandı

Balıkesir'de yol kenarında bulduğu mantarı yiyince zehirlenen ve karaciğeri iflas eden çocuk, Konya'daki trafik kazasında hayatını kaybeden kişiden bağışlanan karaciğerin nakli sayesinde yaşama tutundu Kadavradan yapılan bağışla karaciğerin 3'de birlik bölümü 7 yaşındaki Davut'a kalan 3'de ikilik kısmı.

Balıkesir'de yol kenarında bulduğu mantarı yiyince zehirlenen ve karaciğeri iflas eden çocuk, Konya'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden kişiden bağışlanan karaciğerin nakli sayesinde yaşama tutundu.

Kadavradan yapılan bağışla karaciğerin 3'de birlik bölümü 7 yaşındaki Davut'a, diğer kısmı ise Malatya'daki bir hastaya nakledildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, geçen hafta Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde yol kenarında bulduğu mantarı yiyince zehirlenen 7 yaşındaki Davut Ünal, kaldırıldığı Bursa Dört Çelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nden karaciğerinin iflas ettiği tespit edilerek organ nakli için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi'ne gönderildi. Sağlık Bakanlığı Ulusal Koordinasyon Merkezi'ne acil organ ihtiyacının olduğuna dair giriş yapılan çocuk, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi'nde Prof. Dr. Funda Özgenç ve ekibinin gözetiminde tedavisi yapılırken ailesinde yapılan donör arayışında olumlu sonuç çıkmadı.

Ünal organ beklerken, Konya'da geçirdiği trafik kazası sonrasında cumartesi günü beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Fatih Yiğit Akar'ın organ bağışında bulunduğu bildirildi. Akar'ın bağışlanan organlarından karaciğerin 3'de birlik bölümü İzmir'e, geri kalan kısmı ise Malatya'ya gönderildi. Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi'ne getirilen organ, karaciğer nakil heyeti başkanı Doç. Dr. Murat Sözbilen başkanlığındaki ekip tarafından nakledildi.

-Sağlık durumu iyiye gidiyor

Nakil operasyonunu gerçekleştiren ekibin başındaki Doç. Dr. Murat Sözbilen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Davut'un kendilerine geldiğinde mantar zehirlenmesini saptadıklarını, hemen çocuğa organ naklinin gerektiğini, bu amaçla aileden 5 kişinin organ verip veremeyeceğini araştırdıklarını ancak bunun uygun olmadığını belirlediklerini anlattı.

Geçen hafta çarşamba günü kendilerine gelen Davut için Konya'dan yapılan kadavradan organ bağışı sayesinde dün yaklaşık 10 saat süren nakil operasyonunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Sözbilen, şöyle konuştu:

"Konya'da trafik kazası geçiren 23 yaşındaki kişinin beyin ölümünün ardından organları bağışlandı. Bu vakanın kan grubu da Davut'la uygundu. Aynı anda başka acil vakalar da vardı. Malatya ekibi organa talip oldu, çünkü bizim hastamız çocuk. Bütün karaciğeri takmak uygun değildi. Malatya ekibiyle koordinasyona geçtik. Karaciğeri bizim için böldüler. Karaciğerin 3'de birlik kısmını bize Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla gönderdiler. Geri kalan kısmını da kendileri aldı. Pazar sabahı organ geldi ve yaklaşık 9-10 saatlik bir operasyonla nakili gerçekleştirdik. Başarılı bir operasyon oldu. Davut'un şu anki durumu gayet iyi, karaciğer çalışıyor, genel durumu iyi toparlanıyor. Yoğun bakım ünitesinde Prof. Dr. Bülent Karapınar denetiminde iyi bir bakım gerçekleşiyor. Muhtemelen birkaç gün sonra çıkacak ve yakın zamanda arkadaşlarına kavuşacaktır."

Sözbilen, beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin organlarıyla birçok kişiye yaşam olduğunu ifade ederek organ bağışının önemine dikkati çekti.

Baba Kemal Ünal ise oğluna nakil yapılmasının mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Sağlık Bakanlığı Balıkesir Malatya Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title