Haberler

Manşetlerle 28 Şubat" Fotoğraf Sergisi Açıldı

Kütahya Belediyesi tarafından hazırlanan 'Manşetlerle 28 Şubat' fotoğraf sergisi izlenime açıldı.

Kütahya Belediyesi tarafından hazırlanan 'Manşetlerle 28 Şubat' fotoğraf sergisi izlenime açıldı.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Hezar Dinari Kültür Merkezindeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, geçmişe bir yolculuk yapmak ve yaptırmak, Türkiye'nin yakın tarihinde yaşanan 28 Şubat postmodern darbesinde yaşanan acı olayları hatırlatmak adına sergiyi düzenlediklerini söyledi.

Sergiye katılan birçok kişinin o günlere tanıklık ettiğini dile getiren Saraçoğlu, şöyle konuştu:

"Ülkemizde acı olayların yaşandığını hatırlama ve hatırlatma noktasında 28 Şubat'ta, basında yer alan ve yayımlanan haberleri Kütahya halkıyla buluşturmak için bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Çoğumuz o günleri canlı bir şekilde yaşadık. Bugün burada gördüğümüz manşetleri çıplak gözlerimizle gördük. Biz, ülkemize, demokrasiye, seçilen kişilere sahip çıkalım mücadelesinin verildiği ve şu anda verilmeye devam ettiği dönemlerde, elinde silah olanların, demokrasiye açtığı savaş hepimizin gözleri önünde. O dönemlerde ülke olarak çok acılar çektik. Gençlerimizin, başörtülü kardeşlerimizin eğitim hayatlarının engellendiğini, geleceklerinin karartıldığını biliyoruz. Türkiye'de darbe dönemleri oldu, acılar oldu ama en acısı da göstere göstere biz darbe yapıyoruz diyen, seçilmiş bir hükümete halktan destek almış bir koalisyon hükümetine yapılanları burada hep birlikte bu manşetlerle görüyoruz."

Türkiye'de bundan sonra postmodern darbelerin tekrarlanmaması için herkesin seçilmişlere destek vermesi gerektiğini de ifade eden Saraçoğlu, "Geçmişten aldığımız derslerle Türkiye artık emin adımlarla ilerliyor. Böyle olayların, bu tür darbe girişimlerinin olmaması temennisiyle bu sergide emeği geçen ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Serginin açılışına, Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler ve II. Abdulhamid'in 5.kuşaktan torunu olan Nilhan Osmanoğlu da katıldı.

Sergi, bir hafta süreyle açık kalacak.

Kaynak: AA / Güncel

Kütahya Belediyesi Kamil Saraçoğlu 28 Şubat Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title