Haberler

Manş Denizi'ni Yüzüp Geri Dönecek

Manş Denizi'ni 2012 yılında yüzerek geçen 10'uncu ve en yaşlı Türk unvanına sahip 54 yaşındaki Kamil Resa Alsaran, Manş'ı 'duble' geçmenin hazırlıklarını Antalya'nın Kaş İlçesi'nde yapıyor.

Büyük Britanya Adası'nı Fransa'dan ayıran, Atlas Okyanusu ile Kuzey Buz Denizi'ni birleştiren Manş Denizi'ni, 4 Eylül 2012'de 13 saat 19 dakikada geçen Alsaran, ağustos ayında Manş'ı iki kez yüzerek geçecek. Kamil Resa Alsaran İngiltere'den Fransa'ya, ara vermeden de İngiltere'ye yüzecek. Ağustos ayının 20'sinden sonra uygun bir günde yapmayı planladığı denemesinde Alsaran, Manş'ı 22- 24 saatte yüzmeyi hedefliyor.

'2012'DEN BU YANA HAZIRLANIYORUM'

32 yaşından beri yüzme sporuyla ilgilendiğini söyleyen Alsaran 2012'de Manş'ı geçen en yaşlı Türk olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"Şu anda tüm hazırlıklarımı tamamladım. Tüm ödemelerimi yaptım. Manş'ı duble geçen en yaşlı kişi olacağım. Ayrıca Manş'ı duble geçen 31'inci kişi olacağım. 2012 yılından bu yana hazırlanıyorum. Soğuk sudan fazla etkilenlememek için 6 kilo aldım. Soğuk su antremanlarımı Datça'da yaptım. İstanbul Caddebostan'da çalışmalarıma devam ediyorum. 1 hafta Kaş'ta çalışacağım."

'SPONSOR ARIYORUM'

Türkiye'de ve dünyada ses getirecek projesine sponsor aradığını anlatan Alsaran, "Bunu da testis kanseri oğlumun durumundan yola çıkarak, sponsor olacak kişilerden kanser vakfına bağış şeklinde olmasını istiyorum. Kendim için bir isteğim yok" diye konuştu.

'13- 14 SAATTE YÜZMEYİ PLANLIYORUM'

Alsaran'la birlikte çalışan ve Manş'ı geçecek 11'inci Türk olmak isteyen 50 yaşındaki Ragıp Vural Tandoğan da, "8 yıldır yüzme sporu yapıyorum. 8- 13 Ağustos tarihleri arasında uygun bir günde İngiltere'den Fransa'ya yüzeceğim. 13- 14 saat arasında bunu gerçekleştirmeyi planlıyorum. Ağustosta Manş Denizi'nin su sıcaklığının 16- 17 derece olacağını düşünerek değişik yerlerde çalışmalarımı sürdürüyorum" dedi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Manş Denizi Antalya Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title