Haberler

Manken Aslı Baş'ın Ölümüyle İlgili Rapor İstenmesi

Miss Model Of The World 2003 yılı birincisi manken Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili Muğla 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın üçüncü duruşması yapıldı.

Miss Model Of The World 2003 yılı birincisi manken Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın üçüncü duruşması yapıldı. Davanın başından bu yana Aslı Baş'ın intihar etmediğine yönelik üç kez keşif yapılıp üçüncü rapor çıkarıldıktan sonra mahkeme bu kez adli tıptan rapor istedi.

Baba Mehmet Baş da,

adli tıptan rapor istenmesine tepki gösterdi.

ÜÇ YILDA ÜÇ KEŞİF YAPILDI

Kızı Aslı'nın intihar etmediğini, öldürüldüğünü söyleyen Mehmet Baş, son olarak ODTÜ'lü profesörler tarafından hazırlanan raporda kızının intihar etmediğinin onaylandığı belirtti. Mehmet Baş, 3 yılda 3 keşif yapıldığını belirterek şöyle konuştu: "En son Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden fizik profesörleri mahkemece inceleme yapmak üzere tayin edildi. Ayrıca, Akdeniz Üniversitesi'nden spor hocası, Muğla Üniversitesi'nden de matematik profesöründen oluşan 5 kişilik heyet inceleme yaptı ve öldürüldüğüne dair rapor verdi."

ADALETE GÜVENİYORUZ

"Hep itiraz ediliyor, rapor isteniyor.Yandaş aranmaya çalışılıyor" diye dert yanan Mehmet Baş, "Mahkemenin değerlendirmesini bekliyoruz. Adli Tıp intihar veya cinayet olduğuna karar veremez, otopsi yapar. Mahkemeyi de kamuoyunu da yanıltmaya çalışıyorlar. Türk adaletine güveniyoruz. Adalet yerini bulsun. Suçlular cezalandırılsın" şeklinde konuştu.

OLAY

Manken Aslı Baş, 2010 yılında Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak beldesinde kaldığı otelin üçüncü katından düşerek ağır yaralanıp kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili gözaltına alınan Ahmet Bayer'in oğulları Hakan Bayer ve Volkan Bayer, 30 Ağustos'ta sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Volkan Bayer, daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Baş'ın ölümüyle ilgili yalan beyan verdiği iddia edilen Ahmet Bayer ve oğullarıyla çalışanları Murat Umirov hakkında da dava açıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Volkan Bayer Ahmet Bayer Aslı Baş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title