Haberler

Manisaspor PTT 1. Lig'de

Manisaspor PTT 1. Lig'de

İkinci Lig Kırmızı Grup'ta son haftaya 2 puan farkla lider giren Manisaspor, Sivas Belediyespor'u 10. dakikada Bahattin'in attığı golle 1-0 yenerek şampiyonluğunu ilan etti. 25'inci haftada en yakın rakibi Kocaeli Birlikspor'a 10 puan fark yapmasına rağmen 6 maçlık periyotta bu farkı eritip averajla ikinci sıraya gerileyen siyah-beyazlı ekip, son üç karşılaşmada yaptığı müthiş atakla koltuğu geri aldığı gibi, Birlikspor'un 4 puan önünde ipi göğüsledi, bir sezon aradan sonra PTT 1. Lig'e döndü.

Ege temsilcisinin şampiyonluğunu ilan ettiği maçtan önce teknik heyet ve futbolcularla Başkan Abdullah Mergen arasındaki gerilim, kutlamalara da yansıdı. Hakemin bitiş düdüğünün ardından tribünlerde havai fişekli sevinç gösterileri yapılırken, eski Meclis Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç, bazı yöneticiler ve kent protokolü ile birlikte futbolcuların boynuna şampiyonluk çiçeği takmak için sahaya indi. Bu esnada Başkan Mergen'in futbolculara durmaları gereken yeri işaret ettiği ancak Mergen'i dinlemeyen oyuncuların başka yerde dizildiği görüldü. Aynı anda tribünlerin istifa protestolarına hedef olan Abdullah Mergen stadı terk etti.

Bu gelişmeler sırasında protokol tribününde kalmayı tercih eden MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, taraftarların uzun süre devam eden Cengiz başkan sahaya sloganları üzerine CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel ve Tur Yıldız Biçer'le birlikte sahaya inerek futbolcuları tek tek kutladı, Bülent Arınç'la birlikte şampiyonluk çiçeklerini taktı. Abdullah Mergen'in katılmadığı saha içindeki kutlamalarda Cengiz Ergün, Bu başarı futbolcuların ve teknik heyetindir diye bağırdı. Ergün'e sarılan Teknik Direktör Taner Taşkın ise İkinci yarıda tek dinamomuz ve güç kaynağımız Cengiz Ergün'dür dedi.

Öte yandan aylardır maaşlarını alamadıkları bilinen kadın ve erkeklerden oluşan kulüp personeli, futbolcuların ve teknik heyetin isteği üzerine sahaya inip kutlamalara katıldı. Kulüp personelinin boynuna da şampiyonluk çiçeği takılırken, futbolcular stat hoparlöründen çalan müzik eşliğinde uzun sürü saha içinde oynadı.

Şampiyonluk kutlamaları karşılaşma sonrası Manoyla Meydanı'nda devam etti. Kafile otobüsüyle meydana gelen futbolcuları binlerce taraftar meşaleler yakarak, şampiyon tezahüratlarıyla karşıladı. Kalabalık yüzünden otobüsten güçlükle inen siyah-beyazlı oyuncular, şampiyonluk sevincini sevenleriyle birlikte yaşarken, Barbaros ve kaleci Bayram, çevredeki bir kafeteryanın balkonundan taraftarlara üçlü çektirdi. Başkan Abdullah Mergen'in katılmadığı kutlama yüzünden trafik yaklaşık yarım saat durdu. Futbolcular daha sonra otobüse binerek tesislere gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Mergen Cengiz Ergün Manisaspor Sivas Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title