Haberler

Manisaspor Kulübü Başkanı Mergen Açıklaması

TFF 1. Lig ekiplerinden Manisaspor'un kulüp başkanı Abdullah Mergen, transer yasağını kaldırmak için çok ciddi bir çalışma içinde olduklarını belirtti.

TFF 1. Lig ekiplerinden Manisaspor'un kulüp başkanı Abdullah Mergen, transer yasağını kaldırmak için çok ciddi bir çalışma içinde olduklarını belirtti.

Mergen, yaptığı yazılı açıklamada, önceki dönemlerden kalma 20-21 milyon civarında haczin oluştuğunu, bu meblağın yaklaşık 3 milyon lirasının transfer yasağı kapsamına girdiğini bildirdi.

Başkan Mergen, "Bu rakam daha da büyük olabilirdi. Faiziyle 3 milyon liranın üzerine çıkan bu rakamı yapılandırdık. 36 ay gibi sürece yaydık. Vergi dairesine de yeni yasadan da faydalanarak yaklaşık 8 milyon lira civarına düşen borcumuzu yapılandırdık. Onun da ilk taksiti 3 ay sonra başlayacak." ifadelerini kullandı.

Transfer yasaklarıyla ilgili hazırladıkları bir bütçe olduğunu fakat ödemeler konusunda bankanın hukuk servisinde sorun yaşadıklarını kaydeden Mergen, önümüzdeki hafta çarşamba günü başka bir kaynak ile transfer yasağını kaldırmış olacaklarını vurguladı.

Takım kadrosunda geçen sezonun iskeletini koruduklarını ifade eden Mergen, 31 Ağustos tarihine kadar vakitlerinin olduğunu belirterek, "Yeni transferlerimizi de yapacağız. Ligde kalma ilk hedefimiz olmalı. Çünkü düşmek çok kötü. İyi başlangıçlar yapar ve yaptığımız transferlerde takıma adapte olursa yeni hedefler belirleriz." değerlendirmesinde bulundu.

Teknik direktör Altıparmak'ın istifası

İstifa eden teknik direktör Mehmet Altıparmak'a da kulübün içinde bulunduğu durumu belirttiklerini anlatan Mergen, şunları kaydetti:

"Mehmet Altıparmak hocaya anlaşma sürecimizde Manisaspor'un içinde bulunduğu durumu anlattım. Birçok kulüpte olduğu gibi burada da ekonomik anlamda sıkıntıların olduğunu bildirdim. İstanbul'dan döndüğümde yaptığımız görüşmede kendisi 'Yeni aldığımız oyuncular bana güvenerek buraya geldiler. Onların lisansı yetişmezse benim lisansımı da çıkarmayın. Bu hafta değil önümüzdeki hafta maça çıkayım' dedi. Ben de Manisaspor başkanı olarak böyle bir şeye müsaade edemeyeceğimi, hiç kimsenin kulüpten üstün olamayacağını, kimsenin yaptığı iş ile bizi tehdit edemeyeceğini söyleyerek konuyu değerlendirmesini söyledim ve dün gece bir daha görüşerek kendisine teşekkür ettim. Mehmet hocayla yollarımızı ayırdık."

Elazığspor ile yarın oynanacak maçta 21 Yaş Altı Takımı Teknik Direktörü Osman Bilik'in görev alacağını aktaran Mergen, önümüzdeki hafta içinde teknik direktör sorununu çözeceklerini belirtti.

Kaynak: AA / Spor

Mehmet Altıparmak Abdullah Mergen Manisaspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title