Haberler

Manisalı Kadınlar, Sarıgöl Etnografya Müzesine Hayran Kaldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından ’Haydi Kadınlar İlçelere’ projesi kapsamında Sarıgöl’e ziyarette bulunan kadınlar özellikle Sarıgöl Etnografya Müzesi’ne hayran kaldılar.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından 'Haydi Kadınlar İlçelere' projesi kapsamında Sarıgöl'e ziyarette bulunan kadınlar özellikle Sarıgöl Etnografya Müzesi'ne hayran kaldılar.

Sarıgöl Belediyesi'nin misafiri olan Salihli, Turgutlu ve Ahmetli İlçelerinden Sarıgöl gezisine katılan 90 kadın önce Sarıgöl Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hafize Bayraktar, Sarıgöl Belediyesi Koordinasyon Müdürü Akif Kılıçaslan tarafından ilçe girişinde çiçeklerle karşılandı. Sarıgöl'e gelen ziyaretçi kadınlar belediye kafeteryasında birlikte kahvaltı yaptıktan sonra, Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği'nin (SADER) Etnografya Müzesini gezdiler. Burada Dernek üyesi Salih Yapıcı tarafından ziyaretçi kadınlara bilgiler verildi. Sarıgöl Etnografya Müzesini ziyaret eden kadınlar hayranlıklarını gizleyemediler. Kadınlar, "Bizim ilçelerimizde de böyle bir müzenin açılması gerek. Sarıgöl'ün geçmişi ve kültürü hakkında ne varsa yaşatılmış. İlçelerimize dönünce böyle bir kültür müzesinin kurulması için belediyelere zorlayacağız." dediler.

Sarıgöl ziyaretini sürdüren Manisalı kadınlara Mimar Sinan Parkında sultaniye üzümü ikramında bulunuldu. Ziyarete katılan Manisalı kadınlar, Sarıgöl üzüm bağlarının beyaz örtü ile korunmasını Dallas mevkine çıkarak yüksekten seyretme imkanı buldular. Manisalı kadınlar Sarıgöl'den güzel anılarla ayrıldıklarını dile getirdiler.

"HAYDİ KADINLAR İLÇELERE" PROJESİ

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Şubesi Müdürü Sevil Şekerçioğlu, "Erkekler her zaman gezme imkanları bulmakta, oysa kadınlar gezme imkanı sınırlı kalmakta. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, kadınların da gezmelerine imkan sağlamak için 'Haydi Kadınlar İlçelere' projemiz kapsamında, kadınlarımıza ilçeleri ziyaret etme imkanı sunduk. Amacımız, kadınlarımızın Manisa ve İlçelerini tanımaları, ilçelerin kültürel yönlerini tanıtmak, ilçelerde yeni arkadaşlıkların oluşmasını sağlamak. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından, kadınlarımızı Kula, Salihli, Kırkağaç ilçelerini ziyaret ettik. Bugün Sarıgöl ve Alaşehir ilçelerimize ziyarette bulunacağız. Kadınlarımız tüm ilçelerimizi ziyaret edecekler." dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turgutlu Salihli Sarıgöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title