Haberler

Manisalı Doktordan Türkiye'de Bir İlk

Manisa Özel Anemon Diyaliz Merkezi hekimlerinden Dr. Nihat Aydın, kalp ve damar cerrahi uzmanı olarak aynı zamanda bir diyaliz merkezinde aktif diyaliz hekimliği yapan Türkiye’nin ilk doktoru oldu.

Manisa Özel Anemon Diyaliz Merkezi hekimlerinden Dr. Nihat Aydın, kalp ve damar cerrahi uzmanı olarak aynı zamanda bir diyaliz merkezinde aktif diyaliz hekimliği yapan Türkiye'nin ilk doktoru oldu.

Özel Anemon Diyaliz Merkezi hekimlerinden Uzman Kalp ve Damar Cerrahı Dr. Nihat Aydın, Türkiye'de bir ilke imza attı. Aydın, kalp ve damar cerrahi uzmanı olarak aynı zamanda bir diyaliz merkezinde aktif diyaliz hekimliği yapan Türkiye'nin ilk doktoru oldu. Türkiye'de kalp ve damar cerrahlarının ağırlıklı olarak açık kalp cerrahisiyle uğraştıklarından dolayı hemodiyaliz hastaları için hayati önemi olan fistül ve katater ameliyatlarının bir miktar geri planda kaldığını savunan Aydın, kalp ve damar cerrahi uzmanı olarak diyaliz sertifikası aldı. Türkiye'de yaklaşık 70 bine yakın hemodiyalize tedavisine geçen hasta olduğunu ve bu sayının yıllık olarak ortalama yüzde 13 civarında artış gösterdiğini ifade eden Dr. Aydın, "Bu hastaların diyalize girerken fistül, katater veya greft gibi damar yollarına ihtiyaç oluşmaktadır." dedi. Bu yollardan birinin olmaması halinde hastayı hemodiyalize almanın mümkün olmadığına dikkat çeken Dr. Aydın, "Bu nedenle bu damara ve sayesinde diyalizde temizlenecek kana ulaşmak hemodiyaliz hastası için hayati önem arz etmektedir. Bu damar yollarına ulaşım ise ancak uzman kalp ve damar cerrahları tarafından yapılabilmektedir. Türkiye'de kalp ve damar cerrahları ağırlıklı olarak açık kalp cerrahisiyle uğraştıklarından dolayı hemodiyaliz hastaları için hayati önemi olan fistül ve katater ameliyatları bir miktar geri planda kalmaktadır. Yani bir başka deyişle üvey evlat muamelesi görmektedir. Bu nedenden dolayı Türkiye'de eksik gördüğüm bu konuyu bir nebze olsun düzeltebilmek için Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı olarak diyaliz sertifikası aldım. Bu iki konuyu birleştirmek ve bu sorunla ilgilenmek istedim." şeklinde konuştu.

Yaptığı araştırmalar kadarıyla şu anda Türkiye'de kalp ve damar cerrahisi uzmanı olup aynı zamanda bir diyaliz merkezinde aktif diyaliz hekimi olan tek hekimin kendisi olduğunu dile getiren Dr. Aydın, "Gün içinde aktif diyaliz hekimliğimi Özel Anemon Diyaliz Merkezi'nde yapıp, aynı hastaların cerrahi müdahale gerektiren fistül ve katater ameliyatlarını da anlaşmalı olduğumuz özel hastanede gerçekleştirmekteyim. Gerek cerrahisi uzmanı gerekse diyaliz hekimi olmamla hastalara verdiğim güven ve konforu Manisa'mızın bu konuda ki büyük bir eksiği tamamlayacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nihat Aydın Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title