Haberler

Manisa'ya Teleferik Müjdesi

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisalıların yıllardır hayalini kurduğu teleferikte tarihi adımın atıldığını belirtti.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisalıların yıllardır hayalini kurduğu teleferikte tarihi adımın atıldığını belirtti.

Çelik, teleferik ihalesinin bakanlıklar düzeyinde gerçekleştirildiğini belirterek, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan ihale sonucunda Spil'e yaklaşık 7,5 kilometre uzunluğunda teleferik, 2 otel, ayrıca 40 bin metrekare alan üzerine de spor kompleksi yapılacağını söyledi.

İhaleyi yaklaşık 100 milyon lira bedelle Tekinalp Şirketler Grubu'nun aldığını kaydeden Çelik, Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştirilen ihaleyi kazanan firmaya yer tesliminin ise yarın yapılıacağını belirtti.

Teleferik Projesi inşaatına başlanacağını ve 2 sene içerisinde tamamlanacağını kaydeden Başkan Çelik, "Şehzadeler'i Türkiye'de marka yapacak olan Teleferik Projesi için Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber ve Manisa milletvekillerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Ömer Faruk Çelik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title