Haberler

Manisa'ya Tam Otomasyonlu Otopark Yapılıyor

Güncelleme:

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan 560 araçlık tam otomasyonlu otoparkın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Manisa'ya tam otomasyonlu otopark- Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan 560 araçlık tam otomasyonlu otoparkın temeli düzenlenen törenle atıldıMANİSA (AA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan 560 araçlık tam otomasyonlu otoparkın temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, temeli atılan otoparkın Türkiye'nin en geniş kapasiteli tam otomasyonlu projesi olduğunu söyledi. Ergün, otopark yaklaşık 3 yıllık yorucu bir çalışmanın sonucu ortaya çıktığını belirterek şu bilgileri verdi: "Otomatik otoparkımız 560 araç kapasitesine sahip olup, 4 kat bodrum, zemin kat ve zemin üstü 7 kat olmak üzere toplamda 12 kata sahiptir. Otoparkımızın toplam inşaat alanı 12 bin 750 metre karedir. Otoparkın 3 katı, yüksekliği 2 metre olan SUV tipi araçlara, 8 katı ise yüksekliği 1,60 metre olan binek tip araçlara yönelik olarak tasarlandı. Binanın zemin katında kapalı bekleme salonu, bilet gişeleri, danışma, tesisat odaları, idari odalar ve teknik mahaller bulunmakta. Tüm bina güvenlik kameraları, her araca yönelik yangın söndürme sistemleri, uzaktan izleme ve kontrol sistemleri, elden ve otomatik park ücreti ödeme sistemi ile giriş çıkış odalarında yükseklik ve ağırlık kontrol algılayıcıları, lazer alan tarayıcıları, plaka tanıma kameraları, kullanıcı bilgilendirme ekranları, sesli iletişim sistemi, park yardım kamerası, araç algılayıcı manyetik dedektör gibi en son teknolojiye sahip olacak."- Türkiye'nin en geniş kapasiteli otomasyonlu otoparkıZemin katta bulunan otopark giriş odalarına sürücüleri tarafından uygun konumda bırakılan araçların, hiçbir operatör müdahalesi olmaksızın otomatik olarak park yerlerine götüren ve istendiğinde geri getirerek çıkış odalarına teslim eden bir sistem olacağını anlatan Ergün, "Otomatik Otopark Sistemimizde 7 adet manevra odası bulunmakta olup, odalardan hem giriş ve hem de çıkış işlemi yapılabilecektir. Yani bu sistemle bir kerede 7 araç, 1 buçuk dakika gibi bir sürede park etmiş olacak. Bu projemiz 560 araç kapasitesiyle Türkiye'nin en geniş kapasiteli ve en son teknoloji ürünü olan bir proje olarak karşımızda bir yıldız gibi parlamaktadır. Otoparka dışarıdan bakıldığında kuru bir beton yığını değil, lüks bir konut gibi görülecek. 28 milyon 891 bin lira gibi bir bedelle ihalesi yapılan projemiz, 630 takvim gününde bitirilecek" diye konuştu. Konuşmanın ardından Ergün, törene katılan davetlilerle birlikte butona basarak çalışmaları başlattı. -Manisa'ya tam otomasyonlu otopark-Manisa Büyükşehir Belediyesi

Kaynak: AA / Güncel

Cengiz Ergün Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title