Haberler

Manisa'ya Tam Otomasyonlu Otopark

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan 560 araçlık tam otomasyonlu otoparkın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan 560 araçlık tam otomasyonlu otoparkın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törende konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, temeli atılan otoparkın Türkiye'nin en geniş kapasiteli tam otomasyonlu projesi olduğunu söyledi.

Ergün, otopark yaklaşık 3 yıllık yorucu bir çalışmanın sonucu ortaya çıktığını belirterek şu bilgileri verdi:

"Otomatik otoparkımız 560 araç kapasitesine sahip olup, 4 kat bodrum, zemin kat ve zemin üstü 7 kat olmak üzere toplamda 12 kata sahiptir. Otoparkımızın toplam inşaat alanı 12 bin 750 metre karedir. Otoparkın 3 katı, yüksekliği 2 metre olan SUV tipi araçlara, 8 katı ise yüksekliği 1,60 metre olan binek tip araçlara yönelik olarak tasarlandı. Binanın zemin katında kapalı bekleme salonu, bilet gişeleri, danışma, tesisat odaları, idari odalar ve teknik mahaller bulunmakta. Tüm bina güvenlik kameraları, her araca yönelik yangın söndürme sistemleri, uzaktan izleme ve kontrol sistemleri, elden ve otomatik park ücreti ödeme sistemi ile giriş çıkış odalarında yükseklik ve ağırlık kontrol algılayıcıları, lazer alan tarayıcıları, plaka tanıma kameraları, kullanıcı bilgilendirme ekranları, sesli iletişim sistemi, park yardım kamerası, araç algılayıcı manyetik dedektör gibi en son teknolojiye sahip olacak."

Türkiye'nin en geniş kapasiteli otomasyonlu otoparkı

Zemin katta bulunan otopark giriş odalarına sürücüleri tarafından uygun konumda bırakılan araçların, hiçbir operatör müdahalesi olmaksızın otomatik olarak park yerlerine götüren ve istendiğinde geri getirerek çıkış odalarına teslim eden bir sistem olacağını anlatan Ergün, "Otomatik Otopark Sistemimizde 7 adet manevra odası bulunmakta olup, odalardan hem giriş ve hem de çıkış işlemi yapılabilecektir. Yani bu sistemle bir kerede 7 araç, 1 buçuk dakika gibi bir sürede park etmiş olacak. Bu projemiz 560 araç kapasitesiyle Türkiye'nin en geniş kapasiteli ve en son teknoloji ürünü olan bir proje olarak karşımızda bir yıldız gibi parlamaktadır. Otoparka dışarıdan bakıldığında kuru bir beton yığını değil, lüks bir konut gibi görülecek. 28 milyon 891 bin lira gibi bir bedelle ihalesi yapılan projemiz, 630 takvim gününde bitirilecek" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Ergün, törene katılan davetlilerle birlikte butona basarak çalışmaları başlattı. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Cengiz Ergün Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title