Haberler

Manisa Valisi Savaş Engelliler ile İftarda Buluştu

Manisa Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen "İftar Vakti Kardeşlik Vakti" projesi kapsamında Manisa Valisi Abdurrahman Savaş Şehitler Ortaokulu bahçesinde engelliler ile bir araya geldi.

Manisa Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen "İftar Vakti Kardeşlik Vakti" projesi kapsamında Manisa Valisi Abdurrahman Savaş Şehitler Ortaokulu bahçesinde engelliler ile bir araya geldi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin sponsorluğunda düzenlenen ve 700 kişilik iftar programına Vali Abdurrahman Savaş, Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, İl Müftüsü Sinan Cihan, Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, engelliler ve aileleri katıldı. İftar öncesi okunan Kuran-ı Kerim ve ilahilerin ardından ezanın okunmasıyla oruçlar açıldı.

Vali Savaş iftarın ardından yaptığı konuşmasında, "Bugün engelli ailelerimizle bir araya geldik. Onlarla zaten sürekli olarak her ihtiyaçları için yanlarında olduğumuzu değişik vesilelerle ifade ediyoruz. Ramazan'da vatandaşla kaynaşma açısından Manisa'nın çevresinde toplam 19 iftarımız oldu. Bir kısmına katıldım ve bundan sonrakilere de inşallah nasip oldukça katılacağız. Ramazan günleri tüm insanları aynı duygular etrafında toplayan, yardımseverlik duygularının ve birbirlerine anlayışın en yüksek olduğu günlerdir. Bizler de bu çerçevede engelli ailelerimizle bir araya geldik. Onlarla iftar sevincini yaşama imkanı bulduk. Benzer faaliyetler ile değerlendirebildiğimiz güzel bir akşam oldu. İnsanların da böyle mutlu olduklarını gözlerinden görmek de bizi ayrıca mutlu ediyor. Bu vesile ile bir araya gelmenin verdiği imkanla engellilerin bireysel sorunlarıyla da bire bir görüşme imkanı da bulduk. Bu gibi faaliyetler inşallah ülkemize de yayılır. İlimizde imkan buldukça bu tür çalışmaları devam ettireceğiz ve Manisa'da bir gelenek haline getireceğiz. Bu sene üçüncü kez bu proje gerçekleştiriliyor. Bundan sonraki yıllarda da gerçekleştirilmeye devam edecektir. Katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yemekten sonra bedensel engelli 10 yaşındaki Ferzan Özkan yemek duası yaptı. Daha sonra Vali savaş engelliler ile tek tek ilgilendi. Fil hastalığına yakalanan Güner Deminler isimli engellinin hastanede tedavi gördüğünü fakat tedaviye cevap vermediğini söylemesi üzerine Vali Savaş, engelli vatandaşa farklı tedavi yöntemleri için araştırma yapılacağını ve kendisine iletileceğini belirtti. Ayrıca tekerlekli sandalyesinin uyumsuzluğu nedeniyle sırtında yara çıktığını söyleyen Ahmet Koyuncu isimli vatandaş da tekerlekli sandalyesinin değiştirilmesini istedi. Vali Savaş gerekenin yapılacağını belirtti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Abdurrahman Savaş Sinan Cihan Yerel Haberler

title