Haberler

Manisa Valisi Daşöz: Bizim de Manisa Altın Lale Festivalimiz Olmalı

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa'nın lale konusunda Altın Portakal, Altın Koza gibi festivale sahip olması gerektiğini söyledi.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa'nın lale konusunda Altın Portakal, Altın Koza gibi festivale sahip olması gerektiğini söyledi.

Manisa İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Yürütme Kurulu üyelerinin ziyaretinde konuşan Daşöz, Manisa'nın sürekli göç almasının bazı sorunlara yol açtığını ve bu sorunların çözümü için iki yönde çalışma yapılması gerektiğini belirtti.

Kente göçle gelen vatandaşların kalifiye hale getirilip işgücü piyasasına monte edilebileceğini kentin fiziki olarak planlı bir şekilde büyümesinin de gerekli olduğunu kaydeden Daşöz, şöyle konuştu:

"Lale, Mesir Macunu Manisa için vazgeçilmez değerli ürünlerdir. Bunların turizme kazandırılması için gerekli çalışmalar yapılmalı. Lalenin ana vatanı Türkiye, bunu Hollandalılar da kabul etti. Lale, Manisa'ya kazandırılması gereken ve geleneksel hale getirilmesi gereken önemli bir değerdir. Mesir Festivali zamanlarında Manisa Altın Lale Türk Sanat Musikisi beste yarışmasını gerçekleştirebilirsek laleyi yeniden kazanabiliriz. Antalya'nın Altın Portakal Film Festivali, Adana'nın Altın Koza Film Festivali varsa bizim de Manisa Altın Lale Festivali'nin olması gerektiğini düşünüyorum. Bunları birer marka haline getirmeliyiz.

Aynı şekilde Spil turizm merkezi haline gelebilir. Manisa Lalesi, Manisa Bezi, Mesir Macunu, Spil Manisa için önemli değeri olan ürünlerdir. Bunların markalaştırılıp dünyaya tanıtılması çok önemli. Manisa'yı tanıtmak için hep birlikte çalışmalıyız."

Kurul Yürütme Kurulu Başkanı Mustafa Pala ise Manisa'da yaklaşık 30 bin işsiz olduğunu ve işsizlik oranının yüzde 8 ile Türkiye ortalamasının altında seyrettiğini ifade etti.

İşsizliğin nedeninin nitelikli eleman eksikliğinden kaynaklandığını, işsizlerin yarısının ilkokul ve altı eğitim düzeyinde olduğunu belirten Pala, kentin sürekli göç aldığı için işsizlik oranının düşmediğini kaydetti.

Bu oranın kentteki mesleki eğitim yapılanmasının geliştirilmesiyle çözülebileceğini öne süren Pala, Manisa'nın Tarzan, Mesir Macunu ve Manisa Lalesi gibi önemli marka değerleri olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından kurul, 2011 yılı İl İstihdam Kurulu faaliyetlerinin anlatıldığı ve sorunlara çözüm önerilerinin de içinde yer aldığı dosyayı, Vali Daşöz'e takdim etti.

Ziyarete Mesleki Eğitim Yönetim Kurulu Başkanı ve MESOB Genel Koordinatörü Mustafa Pala, Başkan vekili ve MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Güngör, Sekretarya İş-Kur İl Müdür Yardımcısı Ayla Bozkurt, CBÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Enver Atık ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel de katıldı.

- MANİSA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title