Haberler

Manisa Valiliği'ne Abdurrahman Savaş Atandı

Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün yerine Nevşehir Valisi olarak görev yapan Abdurrahman Savaş atandı.

Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün yerine Nevşehir Valisi olarak görev yapan Abdurrahman Savaş atandı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanan Valiler Kararnamesi ile 6 vali merkeze alınırken, 12 valinin yeri değişti. Merkeze alınan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün yerine de Nevşehir Valisi olarak görev yapan Abdurrahman Savaş atandı.

ABDURRAHMAN SAVAŞ KİMDİR?

1964 yılında Ankara'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladı. 1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 1987 yılında Eskişehir Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Yabancı dil eğitimi, mesleki eğitim ve yüksek lisans eğitimi için birer yıl süre ile İngiltere'nin Bournemouth ve Manchester şehirlerinde bulundu. İzmir'in Torbalı ve Kütahya'nın Domaniç ilçelerinde kaymakam vekilliği görevlerinden sonra 1990 yılından itibaren sırası ile Mersin-Gülnar, Konya-Güneysınır kaymakamlıkları, Bitlis Vali Yardımcılığı, Erzurum-Aşkale, Kayseri-Bünyan, Sakarya-Sapanca, Tekirdağ-Marmara Ereğlisi Kaymakamlığı görevlerini yürüttü.

2003 yılında atandığı İçişleri Bakanlığı APK Kurulu Başkanlığı Daire Başkanlığı görevi esnasında insan hakları ve uluslararası kuruluşlarla ilişkiler alanında çalıştı. Bu süre zarfında mesleki diğer konular yanında Avrupa Birliği uyumu alanında yürütülen insan hakları konulu çalışmalara katıldı, projeleri koordine etti. 2007 yılı Ocak ayında İçişleri Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Dairesi (DİAB) Daire Başkanı olarak görevlendirildi. Bu görevi sürdürdüğü 2010 yılı sonuna kadar Bakanlığın görev alanına giren konulara ilişkin AB üyelik süreci ve uyum çalışmalarını yürüterek Bakanlık içi ve diğer Bakanlık ve kuruluşlarla ortak çalışmaları koordine etti. Ayrıca, DİAB tarafından yürütülen veya koordine edilen AB projeleri ile ikili işbirliği projelerinde proje liderliği, yürütme kurulu üyeliği yaptı. 13 Aralık 2010 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile Nevşehir Valisi olarak atandı. Çok iyi derecede İngilizce bilen Savış, evli ve üç çocuk babası. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği İbrahim Daşöz Nevşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title