Haberler

Manisa Trabzonlular Derneği'nden Kurtuluş Yıldönümü İçin Lokma Hayrı

Manisa Trabzonlular Derneği, Trabzon'un Rus işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıldönümünü nedeniyle lokma hayrı düzenledi.

Manisa'nın Şehzadeler ilçesi Manolya Meydanı karşısındaki boş alanda verilen lokma hayrına Manisa Trabzonlular Derneği Başkanı Mustafa Kazaz, Elazığspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, Başkan Yardımcısı İsmail Aydın, Dernek Yönetim Kurulu üyeleri Abdullah Küçükali, Mehmet Korkmaz, Mahmut Alioğlu, Savaş Güdü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"BİZE HER YER TRABZON"

Yaptıkları lokma hayrıyla ilgili konuşan Manisa Trabzonlular Derneği Başkan Yardımcısı İsmail Aydın, "Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıldönümünü burada coşkuyla kutluyoruz. Elbette ki Türkiye'nin dört bir yanındaki Trabzonlular 'Bize her yer Trabzon' diyen Trabzonlular Türkiye'nin ve dünyanın hemen hemen her yanına yayılmışlardır. Ekonomik nedenlerle çok göç veren ilimiz elbette gittiği yerlerde Trabzon'un tüm öğelerini işlemek durumundadır. Kurtuluşu da bizim için çok önemliydi. Rus işgalinden 1918 yılında kurtulmuştu Trabzon. Kurtuluş yıldönümünde Manisalı hemşerilerimizle birlikte bu kurtuluşu kutlamak ve onlara bir hayır lokması dağıtmak için burada toplandık." dedi.

İNSAN MİLLİYETÇİLİĞİ

"Aslında dünya insanlarının birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiği bir dönemi yaşıyoruz." diyen Aydın şunları söyledi: "Kültürlerin örtüştüğü, kültür farklılıklarının artık bir zenginlik olarak kabul edildiği bir dönemden geçiyoruz. Bu tür etkinliklerin ne kadar çok oluşu elbette büyük bir önem arz etmektedir. Bitlislilerin kurtuluş günü, Ardahanlıların kurtuluş günü, Diyarbakır'ın, Van'ın, Bitlis'in hepsinin kurtuluş günlerinde yapacakları etkinliklere katılacağız ve kültür farklılıklarını bir kültür zenginliği olarak kabul edip yolumuza devam edeceğiz. Bu nedenle Trabzonlular olarak, Trabzonlular Derneği olarak elimizden geldiğince, dilimiz döndüğünce bu birlikteliği bu kardeşliği birlikte yaşamanın güzelliklerini işlemeye devam edeceğiz. Biz Manisa Trabzonlular Derneğini sivil toplum kuruluşu olarak kabul ediyoruz. Bir hemşeri derneği ama hemşericilik artık geride kaldı. İnsan milliyetçiliğinin ne olduğunu öğrenmemiz gerekiyor ve insan milliyetçiliğini Türkiye'de yaşatmamız gerekiyor. Amaç budur. Önemli olan bunu yaşayabilmektir. Önce insan dediğimize göre Trabzonlular da bunun en güzel örneğini sergileyecektir." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Aydın Türkiye Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title