Haberler

Manisa - Spil'i Beyaza Bürüyen Kar Uludağ'ı Aratmadı

Spil'i beyaza bürüyen kar Uludağ'ı aratmadı Manisa'nın yüksek kesimlerini etkileyen yağış sonrası Spil Dağı'nda kar kalınlığı 20 santimetreyi bulurken, gözde kış turizm merkezi Uludağ'ı andıran görüntüler ortaya çıktı.

Spil'i beyaza bürüyen kar Uludağ'ı aratmadı

Manisa'nın yüksek kesimlerini etkileyen yağış sonrası Spil Dağı'nda kar kalınlığı 20 santimetreyi bulurken, gözde kış turizm merkezi Uludağ'ı andıran görüntüler ortaya çıktı. Beyaz örtünün keyfini sürmek isteyenler, Spil'deki 39 orman köşkünde boş yer bırakmadı.

Manisa'daki kar yağışıyla Spil Dağı beyaza büründü. Kar kalınlığının 20 santimetreyi bulduğu Spil, beyaz örtüye hasret kalan başta İzmirliler olmak üzere Manisalıların akına uğradı. Uludağ'ı andıran Spil'de, kar manzarası tabloları aratmadı. Aileleriyle Spil'e gelen vatandaşlar, soğuk havaya rağmen kartopu oynayarak, kar keyfi yaşadı.

ORMAN KÖŞKLERİNDE BOŞ YER KALMADI

Şehzadeler İlçe Belediyesi Başkanı Ömer Faruk Çelik de, belediyenin işlettiği 39 orman köşkünde inceleme yaptı. Evlerin Mart ayına kadar dolu olduğunu kaydeden Başkan Çelik, "1517 rakımlı milli parkımıza 20-30 cm kalınlığında kar yağdı. Manisa ve İzmir şehir merkezlerinde karın esamesi okunmazken, Manisa ve İzmir'e 30 kilometre uzaklıkta böyle bir güzellik var. Orman köşklerimizde 2+1 ve 1+1 evlerimize ilgi büyük. Buraya Sağlık ve Spor oteli de yapılacak. Manisalılar, İzmirliler ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen turistler teleferikle Spil Dağı'nın zirvesine çıkacaklar" dedi.

YABANİ HAYVANLARA YİYECEK

Kar yağışıyla Spil'de yiyecek bulmakta zorlanmaya başlayan yılkı atları ile köpeklere vatandaşların yemek verdiği görüldü. İzmir'den Spil'e ailesiyle gelen Eda Baykan, "Kar keyfini çıkarmaya geldik. Çocuklar çok eğlendi. Kar yağışını özleyen tüm İzmirliler beyaz örtünün tadını çıkarabilir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludağ İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title