Haberler

Manisa Soma Davasında Pankart Açan 5 Hkp'li 2'inci Kez Hakim Karşısında

Soma davasında pankart açan 5 HKP'li 2'inci kez hakim karşısındaMANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki 301 madencinin öldüğü faciayla ilgili açılan davanın ilk duruşması öncesi, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi önünde açtıkları pankartla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla haklarında 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyesi 5 kişinin yargılandığı davanın bugün ikinci celsesi görüldü.

Soma davasında pankart açan 5 HKP'li 2'inci kez hakim karşısında

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki 301 madencinin öldüğü faciayla ilgili açılan davanın ilk duruşması öncesi, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi önünde açtıkları pankartla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla haklarında 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyesi 5 kişinin yargılandığı davanın bugün ikinci celsesi görüldü. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarına esasa yönelik savunma hazırlamaları için süre vererek, duruşmayı 13 Aralık 2016 tarihine erteledi.

Soma'daki 301 kişinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili davanın görülmesine 13 Nisan 2015'te Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Davanın ilk duruşması öncesi, Halkın Kurtuluş Partisi üyesi olduklarını belirten bir grup tarafından, duruşma salonunun önünde, Soma'daki facianın sorumlusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu yazan pankart açıldı. Pankartı açtıkları ileri sürülen M.Ç., A.K. A.P., S.Y. ve H.Ç hakkında TCK'nın 299'uncu maddesi kapsamında, Cumhurbaşkanına hakaret suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Akhisar 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ikinci duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıkların tamamı katıldı.

Sanıklar suçlamayı kabul etmezken, taşıdıkları pankartın da suç teşkil etmediğini belirtti. Sanıkların avukatı Tacettin Çolak ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmara Üniversitesi'nden aldığı diplomasına yönelik bilgi ve belge alınmasını, ayrıca benzer konular olan İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi ve Karşıyaka 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nin anayasaya aykırılık bulunduğuna dair karalarını mahkemeye sunarak 'bekletici mesele' yapılmasını talep etti.

Hakim, Avukat Çolak'ın dosyanın bekletici mesele yapılması, bilirkişiden rapor alınması ve ayrıca Marmara Üniversitesi'nden bilgi ve belge sorulması talebinin, usul ve yasaya uygun görülmediğini belirterek reddetti. Sanık ve avukatlarına esasa yönelik savunmalarını hazırlamaları için gelecek celseye kadar süre verilmesine karar vererek, duruşmayı 13 Aralık 2016 tarihine erteledi.

Duruşma sonrası basın açıklaması yapan, aynı zamanda HKP Genel Sekreteri olan İzmir Barosu üyesi avukat Tacettin Çolak, Bu pankartta Cumhurbaşkanı'na hakaret diye en ufak bir ibare, kelime, cümle, ifade yoktur. Madem siz bu iddiamızı kabul etmiyorsunuz buyurun dil bilimcilerinden oluşan bir bilirkişiye gönderelim dedik. Onu da kabul etmedi maalesef mahkeme. Anlaşılan o ki gün gün mahkemeye yazılar yazarak duruşmanın seyri hakkında bilgi alan bir Adalet Bakanlığı'nın vesayetinde olan mahkemeden maalesef adaletli bir sonuç hakkaniyetli bir sonuç çıkacağını biz beklemiyoruz. Bir konuya daha değinelim, şu anda toplumun gündeminde olan çok canlı bir gündem olarak tartışılan bir konu daha var. O da Cumhurbaşkanı yeterliliğine sahip olmayan Recep Tayyip Erdoğan'ın diploma sorunudur. 4 yıllık üniversite mezunu olması gereken bir Cumhurbaşkanı şu ana kadar ne bir üniversite diploması sunabilmiştir, gösterebilmiştir, ne de bir tane sınıf arkadaşı çıkıp biz birlikte bununla üniversitede Marmara Üniversitesi'nde okuduk diye beyanda bulunabilmektedir. Kaldı ki ortaya çıkan bizim parti olarak da itiraz ettiğimiz ve yine davasını açtığımız mevcut diplomalar dahi sahtedir. Çünkü 1982 yılında kurulan Marmara Üniversitesinden Tayyip Erdoğan 1981 yılında mezun olmuş görünüyor. Dolayısıyla maalesef sahteciliği kendine huy edinmiş bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. Bu konuda da artık dava rekorlarının kırıldığı bir dönemde, toplum Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlarıyla, davalarıyla sindirilmek istenmektedir. Biz bir kez daha ilan ediyoruz. Ne Tayyip Erdoğan ne başka birisi, kimse ama hiç kimse bizi doğru bildiklerimizi söylemekten, doğru bildiklerimizi hayata geçirmekten alıkoyamaz. Halkız, haklıyız, yeneceğiz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title