Haberler

Manisa - Nişanlısını Öldüren Polis Memuru Hakim Önünde

Nişanlısını öldüren polis memuru hakim önünde MANİSA'da, evli olduğunu gizleyerek nişanlandığı polis memuru 38 yaşındaki Gülay Memiş'i çıkan tartışmada ensesinden tabancayla vurarak öldüren, aynı zamanda meslektaşı da olan tutuklu sanık B.T.'nin yargılanmasına başlandı.

Nişanlısını öldüren polis memuru hakim önünde

MANİSA'da, evli olduğunu gizleyerek nişanlandığı polis memuru 38 yaşındaki Gülay Memiş'i çıkan tartışmada ensesinden tabancayla vurarak öldüren, aynı zamanda meslektaşı da olan tutuklu sanık B.T.'nin yargılanmasına başlandı.

Manisa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davanın duruşmasına, kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması istenen tutuklu sanık B.T. ve Gülay Memiş'in emekli polis memuru olan babası Ali İhsan Memiş de katıldı. Davayı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi kadınlar da izledi. Sanık B.T. ise mahkemeye dokuz sayfalık yazılı savunmasını okudu. B.T., "Kendisini dünyadan daha çok seviyordum. Eşimle boşanmanın, yüzüp yüzüp kuyruğuna geldim. Bana ayrılalım deyince dehşete kapıldım. Yaşamım boyunca kimseyi kırmadım ve şiddete başvurmadım. Saçının teline bile zarar verme niyetim yoktu. Ne sen beni bırakabilirsin ne de ben seni dedim" diye konuştu. Sanık B.T., Gülay Memiş'in "Ne kadar seversem seveyim bu iş bitti" sözleri üzerine arbede çıktığını ve olayın yaşandığını öne sürdü. Mahkeme heyeti duruşmayı, 14 Ocak 2016 tarihine erteledi.

KADINLAR ADALET İSTEDİ

Duruşma öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi kadınlar, adliye önünde açıklama yaptı. Ellerine öldürülen Gülay Memiş'in resimlerinin olduğu dövizleri taşıyan kadınlar, sloganlarla kadın cinayetlerine ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmesini istedi. Adliye önündeki basın açıklamasına Gülay Memiş'in emekli polis memuru olan babası Ali İhsan Memiş de katıldı. Polis babanın elindeki 'Kızım için adalet istiyorum' yazılı pankart dikkat çekti.

BABA MEMİŞ: "EN AĞIR CEZAYI ALSIN"

Acılı baba Ali İhsan Memiş, olayın planlı bir cinayet olduğunu iddia ederek, "Adalete güveniyorum. Cezasının verilmesini istiyorum. İndirimden yararlanmasını istemiyorum. İyi hal indirimi diye bir şey tanımıyorum. Sen bir insanı öldür sonra iyi halden kurtul. Böyle bir şey yok. Kızımın katilinin en ağır cezayı almasını istiyorum. Takipçisi olacağım" dedi.

SAHTE BELGEYLE, BOŞANDIĞINI SÖYLEMİŞ

Baba Ali İhsan Memiş, B.T.'nin kızına boşandığına dair sahte belge gösterdiğini anlatıp, "Ben sordum, boşandın mı diye. Bize belge getirip gösterdi. Ancak belgeyi internetten çıkarmış, sahteymiş" diye konuştu.

İKİ KEZ NİKAH GÜNÜ ALINMIŞ

Ailenin avukatı İshak İmam, "Sahte bir belge ile müvekkilimi kandırıyor. Daha Sivas'tayken tayinleri İzmir ve Manisa'ya çıkmadan önce ailenin içerisine girerek, aileye güven sağlıyor. Maktulü kendisine aşık ediyor. Ondan sonra iki defa nikah günü alınıyor. Düğün davetiyeleri bile basılıyor ama medeni kanuna göre evli olan birisi. Yılan belgesellerindeki yılan gibi 1.5 sene içerisinde müvekkilimi adım adım ölüme götürüyor. Cinayet günü Yunusemre Belediyesi'nden nikah günü alınacaktı. Evli biri, evlenemeyeceği için ve işin içinden çıkamayacağını anlayınca eve planlı bir şekilde girerek 13 dakika içinde ensesine sıktı. Manisa'dan uzaklaştıktan sonra Afyon'da arabasını bırakıyor. Afyon'da sahte isimle bilet alıyor. Niyeti kaçmak. Emniyetin detaylı ve titiz çalışması sonucu yakalanıyor. Öyle olmasaydı şu anda ben faili firar bir cinayetin avukatı olarak burada olacaktım" dedi.

ENSESİNDEN VURMUŞTU

İzmir'de görevli polis memuru B.T. (Beytullah Türkyılmaz), evli olduğunu gizleyerek Manisa Trafik Tescil Müdürlüğü'nde görevli olan bir çocuk annesi polis memuru Gülay Memiş ile nişanlandı. Geçen 28 Ağustos gecesi, Gülay Memiş'in Manisa'daki evinde ikili arasında tartışma çıktı. B.T. tabancayla Gülay Memiş'i ensesine ateş ederek öldürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İhsan Memiş İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title