Haberler

Manisa'nın Kurtuluşunun 94'üncü Yılı Kutlandı

Manisa'nın kurtuluşunun 94'üncü yılı kutlandıManisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü, sade bir törenle kutlandı.

Manisa'nın kurtuluşunun 94'üncü yılı kutlandı

Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü, sade bir törenle kutlandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törende geçmiş yılların aksine siyasi partiler de Atatürk Anıtına çelenk koydu. CHP'liler de, alınan ortak kararla, önceki yılların aksine, alternatif etkinlik yapmadı.

Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Manisa Vali Vekili Abdurrahman Koçoğlu, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP Manisa milletvekilleri Özgür Özel, Mazlum Nurlu ve Tur Yıldız Biçer, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, askeri erkan ve az sayıda vatandaş törene katıldı. Tören alanı etrafında geniş güvenlik önlemi alınırken, çöp kutularının güvenlik amaçlı kapatıldığı görüldü. Valilik, Büyükşehir Belediyesi, askeri erkanın yanı sıra siyasi partiler de Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Güzgülü, "Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kaderimizi yeniden yazdık. Bugün bu topraklarda özgürce yaşayabiliyorsak Mustafa Kemal Atatürk ve isimsiz kahramanlarımıza borçluyuz. Ulu önderimizin izinden giderek Manisa'yı muasır medeniyetler seviyesine yükselteceğiz" dedi.

CHP'DEN ALTERNATİF TÖREN YOK

Her yıl parti olarak ayrıca tören düzenleyen CHP'liler, bu yıl Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile yapılan görüşmenin ardından, alternatif kutlama gerçekleştirmekten vazgeçtiklerini belirtti. CHP'li Özel, "Genelge ile bizim çelenk koymamızın yasaklandığını ve bizim çelenk koymak istediğimizi anlattım. Yapılan görüşmenin ardından isteyen herkesin çelenk koyabileceğini söylediler. Bu sağlıklı bir durumdur. Bugün burada Valiyi protesto etmiyoruz. Alternatif töreni iptal ettik, doğrusu budur. 8 Eylül'de yapılan bu uygulamanın bundan sonraki tüm törenlerde olmasını istiyoruz. Bu konuyla ilgili bir genelge var. Bu genelgenin değiştirilmesi için çalışma yapacağız" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törenin ardından Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde kurtuluş gününe özel eski Manisa fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Özgür Özel AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title