Haberler

Manisa MHP'de Liste Depremi

Mhp'nin Manisa'da, 1 Kasım'daki seçim için milletvekili adayı 9 ismi belli olurken; geçen seçimde ikinci sıradan seçilen eski Baro Başkanı ve yeni transfer Zeynel Balkız'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi liste dışı kaldı.

Mhp'nin Manisa'da, 1 Kasım'daki seçim için milletvekili adayı 9 ismi belli olurken; geçen seçimde ikinci sıradan seçilen eski Baro Başkanı ve yeni transfer Zeynel Balkız'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi liste dışı kaldı.

MHP Manisa'da, 7 Haziran seçimlerinde ikinci sıradan milletvekili seçilen ve Soma olaylarında adını duyuran Zeynel Balkız ile üçüncü sırada adayı Hasan Eryılmaz'ın da aralarında bulunduğu beş ismin değişmesi şaşkınlık yarattı. 7 Haziran seçimlerine katılan ancak yeni listede bulunmayan Yaşar Coşkun, Cem Çöllü ve Galip Karagözler'in bu seçimde aday olmadığı kaydedildi.

MHP'nin 1 Kasım erken seçim için hazırladığı listede; birinci sırada mevcut Milletvekili olan Maliyeci kökenli Erkan Akçay, ikinci sıra Avukat Osman Oktay, üçüncü sıra Tıp Dr. Mehmet Memiş, dördüncü sıra İnşaat Mühendisi Engin Kabadağ, beşinci sıra Demirci eski Belediye Başkanı Bihsan Temel, altıncı sıra Bürokrat Cemal Murat Erim, yedinci sıra Avukat Mustafa Uncu, sekizinci sıra eğitimci Seval Başkesen ve dokuzuncu sırada iş adamı Erkan Öztürk yer aldı.

GENEL MERKEZİN SON ŞEKLİNİ VERDİĞİ LİSTE

MHP Manisa Milletvekili aday listesini değerlendiren MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, "Türkiye'nin şuan ki hali hiçbir vatan sevdalısının kabullenemeyeceği kadar yaralayıcı bir durumdadır. Bin yıllık kardeşlik hukuku hırpalandı. Kardeş kavgası çıkarmak maksadıyla iç ve dış odaklar birlikte çalışıyor. Bu sisi dağıtacak olan milletin demokrasiye inancı ve iradesidir. 7 Haziran seçimlerini beğenmeyen AKP zihniyeti önümüzdeki bu seçimde hak ettiği demokratik bedele ulaşacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi 550 adayıyla, vatan ve millet için çarpan yürekle demokrasi arenasına çıkmıştır. Bu ekip her zorluğu göğüsleyecektir. Manisa'mız ve halkımızın, teşkilatlarımızın, bize inanların istekleri doğrultusunda, bize ilettikleri doğrultuda birlikte yapılan bir liste. Bu liste teşkilatımızın ve yan kuruluşlarımızın beraber hazırladığı, Genel Merkezimizce son şekli verilen bir listedir. Bu liste kıymetli Manisalı hemşerilerimizin beklentilerini karşılayacak ve büyük destek görecek, İçinde bulunduğumuz bu zor günlerde Manisa'da MHP'yi birinci parti yapacaktır" dedi.

BALKIZ BASIN TOPLANTISI YAPACAK

Öte yandan; MHP Manisa milletvekili ve eski Baro Başkanı Zeynel Balkız, konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi. Dokuz vekili meclise gönderen Manisa'da geçen seçimde AK Parti 4, CHP 3 ve MHP 2 milletvekili çıkarmıştı. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Zeynel Balkız Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title