Haberler

Manisa- Meraklı Bakışlar Altında Tatbikat

Meraklı bakışlar altında tatbikatMANİSA İl Sağlık Müdürlüğü, 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle, trafik kazasına ilk yardım müdahalesi tatbikatı düzenledi.

Meraklı bakışlar altında tatbikat

MANİSA İl Sağlık Müdürlüğü, 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle, trafik kazasına ilk yardım müdahalesi tatbikatı düzenledi. Çevredeki vatandaşlar ise meraklı gözlerle yapılan çalışmaları izleyip, cep telefonlarıyla görüntüledi.

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, 112 acil sağlık hizmetlerine dikkat çekmek ve ambulanslara karşı duyarlılığı artırmak amacıyla Şehzadeler İlçesi Cumhuriyet Meydanı'nda trafik kazasına ilk yardım müdahalesi tatbikatı yaptı. 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında yapılan tatbikata Vali Yardımcısı Mesut Eser, İl Sağlık Müdürü Hakan Bayrakçı ve vatandaşlar katıldı.

Şehzadeler İlçesi'nde yapılan tatbikatta kaza yapmış bir aracın içinde ve altında sıkışan yaralılara Acil 112, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ile itfaiye ekiplerinin nasıl müdahale ettiği canlandırıldı. Tatbikatta trafik ekipleri kaza yerinde güvenlik önlemleri alırken, UMKE ile itfaiye ekipleri ise kaza yapan aracın içinde sıkışan bir kadın ve aracın altında kalmış bir cansız mankeni çıkarmak için çalışma yaptı. Aracın içinden ve altında çıkarılan yaralılara olay yerinde ilk müdahale yapıldıktan sonra ambulansla hastaneye götürüldü. Tatbikat alanını dolduran vatandaşlar ise meraklı bakışlarla yapılan çalışmaları izlerken, bir taraftan da cep telefonlarıyla görüntüledi.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BAYRAKÇI'DAN UYARI

Tatbikat sonrasında açıklama yapan Manisa İl Sağlık Müdürü Hakan Bayrakçı, hafta içerisinde 112 Acil Sağlık hizmetleri konusunda vatandaşları bilinçlendireceklerini ve özellikle ambulanslara yol verme konusunda duyarlılığı artıracaklarını ifade etti. İl Sağlık Müdürü Bayrakçı, kent merkezinde vakaya varış süresinin 8, kırsal alanda ise 30 dakikanın altında olduğunu belirterek, "Sağlık Bakanlığımızın başlattığı 'Yaşama Yol Ver' adı altında bir proje var. Bu proje kapsamında ilimizdeki Acil 112 sağlık hizmetleri konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendireceğiz. Özellikle Acil 112 ambulanslarının yaşadıkları en büyük sorun trafikte kendilerine yol verilmemesi. Kimi araçlar ambulansın peşine takılarak ilerlemeye çalışırken, kimileri ise ambulansa yol vermemektedir. Ama şunu unutmayalım ki o ambulansın içinde ya kendimiz yada bir yakınımız olabilir. Bu bilinçle sirenlerini çalan ambulanslarımıza trafikte yol verelim. Manisa'da bu konuda duyarlılığı artıracağız" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Bayrakçı geçen kasım ayı içerisinde Antalya'da yapılan ilk yardım müdahalesi yarışmasında Manisa UMKE ekibinin Türkiye birincisi seçildiğini dile getirdi. Tatbikatın ardından Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantlarda vatandaşlara acil sağlık hizmetleri konusunda bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Hakan Bayrakçı Mesut Eser Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title