Haberler

Manisa Lösev, Hayali Gerçekleştirdiği Çocuğun Yüzünü Güldürdü

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), Manisa'da 2013'te lösemi tanısı konulan ve 2 yıllık tedavinin ardından hastalığı yenen 9 yaşındaki İsmail Kaan Mertkul'un arabalı yatak hayalini gerçek kıldı. LÖSEV'in oğlunun tedavisi boyunca kendilerine maddi ve manavi destek sağladığını belirten anne Özlem Mertkul, "5 TL sigara parası veren bir insan, o parayı LÖSEV'e bağışlayarak çocukların hayalini gerçekleştirebilir" diyerek kuruma destek çağrısı yaptı.

Şehzadeler'de yaşayan Uğur-Özlem Mertkul ailesinin en büyük oğlu İsmail Kaan Mertkul'a, 2013'te lösemi tanısı konuldu. Anne Özlem Mertkul, 2013'ün Nisan ayında oğlu İsmail Kaan'ın boyundaki şişlikleri nedeniyle gittiği Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde hastalığı öğrendi. Ardından hastanede geçen iki yıllık tedavi sonrasında 2015 Ocak ayında 9 yaşındaki İsmail Kaan, lösemi hastalığını yenerek hayata tekrar başladı. LÖSEV, bu süreçte aileye hem maddi ve hem manevi olarak gereken desteği sağladıktan sonra, lösemi kanserinden kurtulan İsmail Kaan'ın arabalı yatak hayalini gerçeğe dönüştürdü.

"İLK DUYDUĞUMDA ŞOKE OLDUM"

Anne Özlem Mertkul, iki erkek çocuğunun en büyüğü İsmail Kaan'ın lösemi kanseri olduğunu duyduğunda çok üzüldüğünü belirtti. Tedavi sürecinin zor bir dönem olduğunu söyleyen anne Mertkul, "Benim çocuğum çok hareketli bir çocuktu. Öyle bir teşhis konulunca ne yapacağımızı şaşırdım ve şok oldum. İki yıllık süreç içinde kemoterapiler ve ilaçlar kullanıldı. Çocuğum bu süreç içerisinde maske kullanmak zorunda kaldı. Maske kullandığı için 'Aman bize de bulaşacak' diyerek kimse yanına yanaşmadı. Bu hem bizi hem çocuğumuzu daha çok üzdü. Aslında lösemi bulaşıcı bir hastalık değil. Bunu herkes bilsin. İki yıl boyunca çocuğum eğitimini evinde eğitim gördü. Şimdi çok iyi ve kontrolleri devam ediyor. Oğlum sıfırdan yeni bir hayata başladı" diye konuştu.

LÖSEV'E DESTEK ÇAĞRISI

Anne Özlem Mertkul, çocuğunun tedavisi sırasında LÖSEV'le tanıştığını, maddi ve manevi destek gördüğünü dile getirerek, "LÖSEV başından sonuna kadar tedavilerde hep maddi ve manevi arkamızda durdular. Bir dostun ve arkadaşın yapmadığını yaptılar. Arkamızda büyük bir aile desteği vardı. Hepsinden Allah Razı olsun" diye konuştu.

Toplumu LÖSEV'e destek olmaya davet eden Mertkul, "Benim çocuğum LÖSEV sayesinde kurtuldu. Başka çocuklarımızın da lösemi hastalığından kurtulması içinde herkesin LÖSEV'e destek olmaya çağırıyorum. Bilsinler ki yaptıkları bağışlar başka yerlere gitmiyor. Çocuklarımızın tedavilerinde ve hayallerini gerçekleştirmede kullanılıyor. Benim oğlumun hayalide LÖSEV sayesinde gerçekleşti. 5 TL sigara parası veren bir insan, o 5 TL'yi LÖSEV'e bağışlayarak çocukların hayalini gerçekleştirebilir" diye konuştu.

"TÜRKİYE GENELİNDE 21 BİNDEN FAZLA LÖSEMİLİ ÇOCUĞUMUZ VAR"

LÖSEV İzmir İrtibat Bürosu Halkla İlişkiler Sorumlusu Gamze Burçin Tatar ise ülke genelinde 21 binden fazla lösemi hastası çocuğun bulunduğuna dikkat çekerek, "LÖSEV Türkiye genelinde 21 lösemi hastası çocuğumuza hizmet ulaştırmaya, onların hayalini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. 2013'te tanıştığımız İsmail Kaan'ın arabalı yatak hayalini de gerçeğe dönüştürdük. Kaan'a bayram hediyesi verdik. Bizler çocukların hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Şunu unutmayalım ki LÖSEV'e yapılan her bağış, lösemi çoğumuzun tedavi süresince umut verdiği gibi hayalide gerçekleşmiş oluyor. Özellikle Ramazan gününde hayırseverlerimizden destek bekliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 9 yaşındaki İsmail Kaan, teslim edilen arabalı yatağının üzerinde kitap okumanın mutluluğunu yaşadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Kaan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title