Haberler

Manisa Lisede Konferans Krizine Velilerden Şikayet Dilekçesi

Lisede konferans krizine velilerden şikayet dilekçesiMANİSA'da Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin "Seminer Var" denilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın konuşmacı olarak katıldığı "Yeni Nesil Yeni Anayasa" konulu konferansa götürülmesine tepki gösteren...

Lisede konferans krizine velilerden şikayet dilekçesi

MANİSA'da Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin "Seminer Var" denilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın konuşmacı olarak katıldığı "Yeni Nesil Yeni Anayasa" konulu konferansa götürülmesine tepki gösteren 20 veli, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verdi. Veliler, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını da söyledi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGAV) Manisa İl Temsilciği tarafından, geçen 21 Mart'ta, Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde 600 kişilik salonda 'Yeni nesil, yeni anayasa' konferansı düzenlendi. Konferansa, kent merkezindeki Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi'nin son sınıfında okuyan yaklaşık 100 öğrenci de iddiaya göre Okul Müdürü Erhan Akalın ve bir öğretmen tarafından "Üniversite sınavına yönelik konferansa gidiyoruz" denilerek götürüldü. Öğrenciler okullarıyla Süleyman Demirel Kültür Merkezi arasındaki yaklaşık 2 kilometrelik yolu yürüyerek salona vardıklarında, konferansın üniversite sınavı ile ilgili olmadığını görünce şaşırdı. Kendilerine konferansın üniversite sınavına yönelik olduğunun söylendiğini, siyasi içerikli olduğunu bilmediklerini belirten öğrenciler salondan çıkmak istedi. Öğrencilerin salonu terk etmelerine yöneticileri ve özel güvenlik görevlileri engel olmak isteyince gerginlik çıktı. Öğrenciler buna rağmen Bilal Erdoğan'ın konferans verdiği salonu terk etti ve marşlar söyleyerek okullarına döndü.

Okul Müdürü Erhan Akalın iddiaya göre öğrencilere okula girerken İzmir Marşı'nı söyledikleri gerekçesiyle disipline verileceklerini söyledi. Tepki gösteren öğrenciler de İzmir Marşı söyleyerek bahçeye çıktı. Yaşananları öğrenen veliler de duruma tepki gösterdi. Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlatırken, tepkiler bugün de devam etti.

"ÇOCUKLARIMIZIN SİYASETE ALET EDİLMESİNİ İSTEMİYORUZ"

Velilerden 20'si bugün Manisa İl Milli Eğtim Müdürlüğü'ne gidip, şikayet dilekçesi verdi. Savcılığa suç duyurusunda da bulunacaklarını belirten veliler, bazı eğitim sendikaları, sivil toplum kuruluşları ve CHP Manisa İl Teşkilatı üyelerinin de katılımıyla basın açıklaması yaparak, tepkilerini dile getirdi. "Çocuklarımızın Eğitim Hakkına Sahip Çıkıyoruz" yazılı pankartın arkasında toplanan veliler adına açıklama yapan Çiğdem Gültekin, "Öğrencilerin götürüldüğü konferansta, referandumda neden 'evet' oyu verilmesi gerektiği sıkça dillendirilmiştir. Fatih Kalu İmam Hatip Lisesi, Nihal Akçura Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi'nden öğrenciler konferansa götürülmüştür. Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü, okul müdürlerini bizzat telefonla arayarak konferansa öğrencilerin götürülmesini istemiştir. Ancak resmi yazı onayı yoktur. Biz veliler, çocuklarımızın öğrenim hakkının gasp edilip, sorumsuz idarecilerin keyfi davranışları için 'evet' propagandasına, siyasete alet edilmesini istemiyoruz. Bu konferans, 'hayır' amaçlı konferarns da olsa aynı tepkiyi verirdik. Çocuklarımızda bizler gibi düşünmüş olmalılar ki bu konferansı dinlemek istemediklerini söyleyerek okullarına dönmüştür" dedi.

"Öğrencilerin konferansa gitmesi için ve öğretmen görevlendirilmesi için bir resmi yazı var mıdır" diye soran Gültekin, "Yazı var ise bu yazının kamuoyu ile paylaşılmasını talep ediyoruz. Yazı yok ise bu keyfi uygulama için öğrencileri toplayıp oraya götüren öğretmenin gerekli yasal karşılığını bulması gereklidir. Çünkü öğrencileri, ders saatin okuldan alıp, dersi engellemek ve bir siyasi amaca hizmet eder tavrın karşılığı yasalarda bellidir. Bizler, çocuklarımızın ders saatinde siyasi bir amaca hizmet eden organizasyona gitmesine tepkiliyiz. İzinli olması ya da olmaması çok da önem arz etmemektedir" diye konuştu.

"SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Lise öğrencilerinin siyasete karıştırılmasının suç olduğunu belirten Gültekin, "İlgili okul yetkilileri hakkında gerekli cezai işlem başlatılması konusunda Manisa Valiliği'ni, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ve Maarif Müfettişleri Başkanlığı'nı göreve çağırıyoruz. Yaşanan olayın takipçisi olacağız. Çocuklarımızın, yapılan haksızlık ve yanlışlar karşısında susmayarak gösterdikleri tepkiyi kutluyoruz. Susmayan, biat etmeyen biri olmak ve sorgulayan kişi olmak çok önemlidir. Bu, eğitimde varılmak istenen hedeflerin en başındadır. Bu olay da bize göstermektedir ki çocuklarımız, gerçek eğitimlerini almışlardır. Konuyu takip edip çocuklarımızın yanında yer almaya devam etmek de bizlerin görevidir. Veliler olarak konu hakkında Manisa Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu. Açıklamanın ardından veliler ve destek veren çevredekiler, hepbir ağızdan İzmir Marşı'nı söyledikten sonra sessizce dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Recep Tayyip Erdoğan Bilal Erdoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title