Haberler

Manisa Lalesi "Tür Eylem Planı" Çalıştayı

Toplantıdan detay- Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak'ın konuşması Manisa Lalesi "Tür Eylem Planı" çalıştayı- Spil Dağı Milli Parkı'nda yetişen Manisa Lalesi'nin tanıtımı için uluslararası festival yapılması gerektiği bildirildi Manisa'daki Spil Dağı Milli Parkı'nda yetişen Manisa Lalesi'ni gündeme getirmek ve dünyaya tanıtmak amacıyla "Tür Eylem Planı Çalıştayı" yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Toplantıdan detay- Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak'ın konuşması Manisa Lalesi "Tür Eylem Planı" çalıştayı- Spil Dağı Milli Parkı'nda yetişen Manisa Lalesi'nin tanıtımı için uluslararası festival yapılması gerektiği bildirildi Manisa'daki Spil Dağı Milli Parkı'nda yetişen Manisa Lalesi'ni gündeme getirmek ve dünyaya tanıtmak amacıyla "Tür Eylem Planı Çalıştayı" yapıldı. Spil Dağı Milli Parkı İdare Ziyaretçi ve Araştırma Merkezinde düzenlenen çalıştayda konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Manisa'nın turizm anlamında büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, Spil Dağı'nda önemli bilimsel çalışmalar ile potansiyeli harekete geçirmek için çaba sarf ettiklerini vurguladı. "Tür Eylem Planı"nın Orman ve Su İşleri Bakanlığının desteğiyle hazırlandığını aktaran Bayrak, lalenin yayılış alanlarını, genetiğini ve tüm değerlerini ortaya koyacaklarını, yılbaşında başlattıkları çalışmaları yıl sonu itibariyle tamamlayacaklarını kaydetti. - "Lale Festivali" yapılmalıKKTC ve İstanbul'daki lale festivalleri gibi bir festivalin de Manisa'da yapılması gerektiğini savunan Rahmi Bayrak, şunları söyledi: "Manisa'da 'Lale Festivali' yapılması, kent tanıtımı açısından önemli olacaktır. Yapılan çalışmalar Manisa'ya değer katacak. Kıbrıs'ta bu konuda lale festivali düzenleniyor, Elazığ'da ve İstanbul'da da öyle. 'Manisa Lalesi' var, biz neden yapmayalım? Bu konuya dikkat çekmek istiyorum. Kamu, üniversite ve STK işbirliğiyle neden lale festivali yapmayalım? Manisa Lalesi'nin tarımını neden yapmayalım? Biz de bundan sonra Manisa Lalesi'ni vatandaşımıza gösterelim. Bu hem Manisa Lalesi'nin tanıtımını sağlayacak hem de Manisa ekonomisini canlandıracak."- Spil Dağı projeleriKente yapılan yatırımlar nedeniyle Orman ve Su İşleri Bakanlığına teşekkür eden Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise Spil Dağı Milli Parkı'na yapılacak teleferik projesi içerisinde iki otel projesine onay verildiğini, yüklenici firmanın iş anlamında yeterli düzeyde olduğunu bildirdi.Şehrin turizm alanında canlanması amacıyla turizm potansiyeli bulunan 400 alanın belirlendiğine işaret eden Vali Bektaş, "Birinci derece turizm alanı olan yerlerde altyapı çalışmalarına başlanacak. Manisa'da marka değeri sorunu var. Herkesten farklı, sıra dışı işler yapmalıyız. Böyle zengin bir ova, böyle zengin bir kent bunu hak ediyor" diye konuştu.Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de Spil Dağı'na yapılan ve planlanan yatırımlara ilişkin bilgiler verdi.Konuşmaların ardından İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Erol, "Gofitler ve Türkiye'deki Önemi" konu başlığında, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Şık ise "Manisa Lalesi"ni tanıtan sunum yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Erdoğan Bektaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title