Haberler

Manisa Küçük Judocunun Hedefi Dünya Şampiyonluğu

Küçük judocunun hedefi dünya şampiyonluğuMANİSA'nın Yunusemre Belediyesi'nde judo eğitimi alan 12 yaşındaki Emine Mihrace Çelen, bir yılda sekiz madalya kazanarak başarı gösterdi.

Küçük judocunun hedefi dünya şampiyonluğu

MANİSA'nın Yunusemre Belediyesi'nde judo eğitimi alan 12 yaşındaki Emine Mihrace Çelen, bir yılda sekiz madalya kazanarak başarı gösterdi. Genç judocu hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Yunusemre Belediyesi bünyesinde judo eğitimi alan 12 yaşındaki Emine Mihrace Çelen, bir yıllık sporculuk kariyerine sekiz madalya sığdırdı. Girdiği tüm müsabakalarda birinciliği kazanan Çelen, kendinden söz ettirdi. Son olarak 22 Temmuz'da İzmir'de yapılacak Türkiye Şampiyonası'nda, Manisa'yı temsil edecek Çelen, günlük yaşamıyla da örnek oluyor.

GARSONLUK YAPIYOR

Eğitmenleri Orhan Akdemir ve Halil Atmaca eşliğinde günde dört saat spor yapan ortaokul öğrencisi Çelen, "İlk zamanlar sevmiyordum. Ama madalya aldıkça sevmeye başladım. Bu konuda bana Halil hocam ve Orhan hocam çok yardımcı oldu. Rakiplerimden ilk korkuyordum. Artık korkmuyorum. Hepsine saldırarak maç yapıyorum. Sabah ve akşam olmak üzere günde dört saat antrenman yapıyorum. Geri kalan zamanlarımda ise gün içerisinde babamın çay ocağına gelerek garsonluk yapıyorum" dedi.

Başarılı sporcu Çelen, kendisine destek olan klüp yönetticileri, hocaları ve Yunusemre Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Çerçi'ye teşekkür etti; hedefinin dünya şampiyonluğu olduğuun söyledi.

BABA GURUR DUYUYOR

Genç sporcunun babası 45 yaşındaki Ahmet çelen ise, "Kızımla çok gurur duyuyorum. Şampiyonada birinci olmasını hedefliyoruz, destekliyoruz. Spor çocuğuma dürüstlüğü, efendiliği, saygınlığı öğretti. Kızımın judo yapmasından dolayı çok memnunum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunusemre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title