Haberler

Manisa Karısını Öldüren Sanığa Müebbet Hapis Istemi

Karısını öldüren sanığa müebbet hapis istemiMANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nde, 1.5 yıldır ayrı yaşadığı eşi 25 yaşındaki Meltem E.'yi (Ece) sokak ortasında bıçaklayarak öldüren ve 1 hafta sonra yakalanan 27 yaşındaki Emrah E.'nin (Ece) yargılanmasına devam edildi.

Karısını öldüren sanığa müebbet hapis istemi

MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nde, 1.5 yıldır ayrı yaşadığı eşi 25 yaşındaki Meltem E.'yi (Ece) sokak ortasında bıçaklayarak öldüren ve 1 hafta sonra yakalanan 27 yaşındaki Emrah E.'nin (Ece) yargılanmasına devam edildi. Mütaalasını veren Savcı, sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis isterken; dava ertelendi.

Alaşehir'deki özel bir üzüm işletmesinde çalışan Meltem E., geçen 10 Ağustos'ta saat 17.00 sıralarında eve dönmek üzere yola çıktı. Meltem E., Beş Eylül Mahallesi, Kenan Evren Caddesi'ne geldiğinde, önünü 1.5 yıldır ayrı yaşadığı, demir doğrama ustası olan eşi Emrah E. kesti. İddiaya göre Emrah E., biri 5 diğeri 2 yaşındaki iki çocuğunu da alıp baba evine dönerek kendisini terkeden 7 yıllık eşi Meltem E.'yle barışmak istedi. Ancak Meltem E., eşinin bu isteğini geri çevirip, eve dönmeyi kabul etmedi. Bunun üzerine öfkelenen Emrah E., bıçakla eşini karnı ve boğazından yaraladı. Kanlar içinde kalan Meltem E., ambulansla kaldırıldığı Alaşehir Devlet Hastanesi'nde müdahalelere rağmen öldü. Emrah E., Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başladı.

Davanın bugün üçüncü duruşması yapıldı. Duruşmaya Meltem E.'nin annesi Fatma ve babası İsa Uygun, avukatlar ve aile yakınları katıldı. Tutuklu sanık Emrah E. ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Bu celsede, geçen duruşmada, adli tıp kurumuna gönderilen suç aleti bıçakla ilgili rapor okundu. Suç aleti bıçağın, cinayette kullanılmış olabileceği belirtildi. Duruşmaya SEGBİS sistemiyle katılan sanık Emrah E, raporu kabul etmediğini ifade etti. Mütaala veren Savcı, sanık için ağırlaştırılmış hapis cezası istedi. Sanık avukatının mütalaya karşı ve esasa ilişkin beyanlarda bulunmak üzere süre istemesi üzerine dava, 29 Mart 2017 tarihine ertelendi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Sema Hasgör, duruşma sonrası açıklama yaptı. Hasgör, "Bugün kocası tarafından öldürülen Meltem'in üçüncü duruşması yapıldı. Savcı mütalaasını verdi. Hiçbir indirim uygulanmaksızın, caydırıcı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istiyoruz. Davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Meltem E'nin avukatı Nilay Geylanlı Yorgancıoğlu ise, "Bugünkü duruşmada savcı mütalaasını verdi. Eşe karşı tasarlayarak adam öldürmekten dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi. Duruşma sanık vekilinin mütalaaya karşı süre talep etmesi üzerine, dava ertelendi" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alaşehir Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title