Haberler

Manisa İl Teknik Komitesi Toplandı

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri kapsamında düzenlenen 2015 yılı 1. Dönem İl Teknik Komitesi Toplantısı yapıldı.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri kapsamında düzenlenen 2015 yılı 1. Dönem İl Teknik Komitesi Toplantısı yapıldı.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi'nin başkanlığında düzenlenen toplantıya İl Müdür Yardımcıları Metin Öztürk, Osman Çimendağ, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Lütfi Kaymak ile kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşan 13 kişilik bir heyet katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Lütfi Kaymak, 5488 Sayılı Tarım Kanunu ile yürürlüğe giren Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri çalışmalarının Manisa'da devam ettiğini vurgulayarak, genel bir değerlendirmede bulundu.

Toplantıda İl Konu Uzmanı Mehmet Batman, uygulamada gelinen son noktayı ve uygulamanın daha iyi olabilmesi için neler yapılması gerektiğini anlatan bir sunum gerçekleştirerek, hizmette yaşanan sorunları ve mevzuat değişikliği gereken hususları Bakanlığa aktardıklarını ifade etti.

Yapılan sunumun ardından konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, "2014 yılında tarımsal danışmanlık hizmeti veren kişi ve kurumlarda gerekli denetimler yapılmış olup, yapılan denetimler sonucunda ilimizde cezai işlem gerektiren bir hususla karşılaşılmamıştır. Mevzuatlara uygunluk çerçevesinde ilimizde çalışmalarımız devam etmektedir. İlimizde tarımsal danışmanlık yetki belgesi talepleri ve ilave danışman istihdamı talepleri sürekli artış göstermektedir. Gerekli şartları taşıyan tüm kişi ve kurumlara desteğimiz devam edecektir" dedi.

Yapılan hizmetlere paralel olarak Manisa'da 2014 yılı Aralık ayında hizmet veren kişi ve kurumlara gerekli ödemelerin yapıldığını da söyleyen Çebi, "2014 yılı Aralık ayında hizmet veren kişi ve kurumlara 856 bin 800 TL destekleme ödemesi yapılmıştır. Yapılacak denetimlerin ardından 2015 yılı Temmuz ayında ise 2014 / 2. dilim ödemesi olarak 428 bin 400 TL daha ödeme gerçekleştirilecektir. 2015 yılı 1. denetimleri de önümüzdeki bir aylık süreçte yapılarak ödeme icmalleri hazırlanacaktır" şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda komite üyeleri, Manisa'da sistemin sorunsuz gitmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ederek, halen görev yapan danışmanların hizmet kalitelerinin ve bilgi birikimlerinin daha da artması için hizmet içi eğitimlere önem verilmesi gerektiğine değindiler. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Metin Öztürk Hasan Çebi Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title