Haberler

Manisa İçin 2016 Yatırım Yılı Olacak

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban’ı makamında ağırladı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban'ı makamında ağırladı. İlçeye yapılacak projeler hakkında görüş alışverişinde bulunulduğunu dile getiren Başkan Ergün, 2016 yılını yatırım yılı olarak belirlediklerini belirterek, "Bu sadece Alaşehir olarak değil, diğer ilçelerimizin tümü için geçerli. Hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Halkımızı mutlu edecek projeleri bir bir hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, ilçeye yapılacak projeler hakkında görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü ziyaret etti. Ziyaret sebeplerinin Alaşehir'de Büyükşehir Belediyesi'ne verilmiş olan ana arterler, yol, park çalışmalarının dizaynı ve taslak projelerinin hayata geçirilmesi konusunda olduğunu söyleyen Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, "Alaşehir'de Büyükşehir Belediyesi'ne verilmiş olan ana arterler, yol, park çalışmalarımızın dizaynı ve taslak projelerinin hayata geçirilmesi ve detaylandırılması konusunda Sayın Başkanımızla fikir alışverişinde bulunduk. Konuyla ilgili olan arkadaşlarımızın hazırladıkları peyzaj projesinin de değerlendirilmesi yapıldı. Önümüzdeki süreçte zamanı çok iyi kullanarak ve bitki seçimlerinin çok iyi şekilde yapılarak Büyükşehir'imize yakışacak park ve bahçe düzenlemelerin Alaşehirli halkımızın hizmetine sunulacağını düşünüyorum. Alaşehir Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa geliştirilebileceği bazı projelerin hayata geçirilmesinde izlenecek olan yolun ne olacağıyla ilgili ve sürenin kısaltılması için nelerin yapılması gerektiği konusunda kendileriyle fikir alışverişinde bulunduk. Bize bu değerli vakti ayırdıkları için de kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

PROJELER SON AŞAMADA

Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban'dan sonra söz alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Alaşehir Belediyesi arasındaki bugüne kadar yapılmış olan proje çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Alaşehir'de vatandaşımızı nasıl mutlu edebiliriz, onları nasıl sevindirebiliriz bunun düşüncesi içerisindeyiz. Büyükşehir Belediyesi'nin görev, yetki ve sorumluluğunda olan yollar, park ve bahçe alanlarında yapılacak peyzaj çalışmaları, gençlik merkezleri, taş kaplamaları ve imalatları, yeni hal yerinin yapılması ile ilgili olan alan ve Alaşehir kavşak projemiz de dahil olmak üzere ilçede yapılacak tüm projelerimiz ya bitmek üzere, veyahut uygulama projelerinin başlanması noktasındaki son kararlar merciine gelindi. İnanıyorum ki 3-4 aylık süreçte, bu projelerin biter ve yapım ihalelerini yılbaşı itibariyle gerçekleştireceğimize inanıyorum" diye konuştu.

HUMMALI BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ

2016 yılı itibariyle tüm ilçelerde projelerin can bulacağını dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "2016 artık Büyükşehir'in bütün ilçelerde yatırım yılı olacağını ilk defa bugün buradan açıklayabilirim. Bu sadece Alaşehir olarak değil, diğer ilçelerimizin tümü için geçerli. Hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Hem Etüd ve Projeler Dairesi, hem Kent Estetiği Dairesi, hem de Fen İşleri Dairesi bünyesinde bu çalışmalar yüzde 80 tamamlandı diyebilirim. Sadece son prosedürlerinin tamamlanması kaldı. Bunlar da yılbaşına kadar tamamlanacak. 2016 inşallah yatırım yılı olacaktır. Biz dersimize çalışıyoruz" dedi.

BİN 800 KİLOMETRE ASFALTLAMA YAPILACAK

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılında mahalleleri ilçeye bağlayan yollarda yapılması planlanan asfaltlama çalışmalarına yapılan itirazlar sonucu sürecin Kamu İhale Kurumu'nda devam ettiğini açıklayan Başkan Ergün, "Asfaltla ilgili de sanıyorum artık sona yaklaştık. Bütün ilçelerimizde bu sene yapmayı planladığımız yaklaşık bin 800 kilometrelik eski adıyla köy, yeni adıyla mahallelerimizin ilçeye bağlanan yolların asfaltlamasına 10 gün içerisinde başlayacağımızı tahmin ediyorum. Prosedür tamamlanır, tamamlanmaz bütün ilçelerimizde bu çalışma başlayacak. Mayıs ayında başlamayı hedeflediğimiz bu çalışmalar Kamu İhale Kurumu (KİK) ve ihaleye yapılan itirazlardan dolayı süreci geciktirdi. Ama biz bunda da bir hayır vardır diyoruz. Hava şartları müsaade ettiği takdirde bu çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ülgür Gökhan Cengiz Ergün Alaşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title